Wysokość dochodu - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]
Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??

Napisano: 26 paź 2015, 11:14

Aby utracić dochód należy oprzeć się na dokumencie potwierdzającym datę utraty dochodu oraz miesięczną wysokości dochodu.
Moje pytanie - dochód netto czy brutto??
Kulcia

Napisano: 26 paź 2015, 12:25

nikt nie robi utraty???
pytam bo mam od wnioskodawcy jedynie umowę z dochodem brutto i nie wiem czy mogę to utracić.
Kulcia

Napisano: 26 paź 2015, 12:28

nie bardzo. PIT, zaświadczenie, oświadczenie
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 26 paź 2015, 13:01

na picie niestety nie mogę się oprzeć, bo po kontroli powiedzieli, że absolutnie to nie jest dokument który powinnam wymagać. powinnam mieć dokument potwierdzający miesięczną wysokość. a pit pokazuje roczną.
na umowie mam miesięczną ale brutto. i dlatego zastanawiam się czy mogę utracić...
Kulcia

Napisano: 26 paź 2015, 13:17

Kulcia pisze:bo po kontroli powiedzieli, że absolutnie to nie jest dokument który powinnam wymagać
nie przestaną mnie zaskakiwać :lol: :lol: :lol:
#STANDWITHUKRAINE
#PutinChuj
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 26 paź 2015, 13:18

szczęka mi opadła
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 26 paź 2015, 13:30

Kulcia pisze:na picie niestety nie mogę się oprzeć, bo po kontroli powiedzieli, że absolutnie to nie jest dokument który powinnam wymagać. powinnam mieć dokument potwierdzający miesięczną wysokość. a pit pokazuje roczną.
na umowie mam miesięczną ale brutto. i dlatego zastanawiam się czy mogę utracić...

PRZEPRASZAM ZA IGNORANCJE ALE PO CO CI MIESIĘCZNA WYSOKOŚC DOCHODU PRZY UTRACIE? MIAŁAM KILKA SPRAW W SKO GDZIE W SPRAWIE FIGUROWAŁA UTRATA DOCHODU ZA ROK, ZA PÓŁ ROKU, NIE BRAŁAM MIESIĘCZNEJ WYOSKOCI I NIKT MI TEGO NIE ZAKWESTIONOWAŁ :shock:
julka@@

Napisano: 26 paź 2015, 14:13

WOW! Nie myślałam że zalecenia pokontrolne wzbudzają tyle emocji.
Niestety też nie wiem po co mi miesięczny dochód ale w myśl rozporządzenia Ministra Pracy i Polityki Społecznej właśnie to mi jest do szczęścia potrzebne.
I stąd to moje pytanie... Pitu nie posiadam bo osoba go nie ma... i co teraz?
Kulcia

Napisano: 26 paź 2015, 14:15

a pracodawca żyje?

PS. mając PIT obliczysz miesięczna wysokość utraconego dochodu. Kalkulator jest już dawno wynaleziony i z urzędu możesz ustalić fakt utraconego dochodu. Kontrola ostro po bandzie pojechała
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 26 paź 2015, 14:56

Elmer - co to za pytanie :P
Pracodawca żyje, ale zakład już nie istnieje i pracownik nie ma możliwości uzyskania żadnych dodatkowych dokumentów. Ogólnie kontakt z pracodawcą jest strasznie utrudniony.

Ale podsumowując - waszym zdaniem - nie mając PITu nie mogę oprzeć się na umowie?
Kulcia

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
cron Usuń ciasteczka witryny

x

x