wysokość zasiłku stałego
Re: wysokość zasiłku stałego
Nie bardzo ponieważ nie pracuje w pomocy społecznej a jest mi to potrzebne na studia.
na stronie ministerstwa znalazłam to:
stały - 604,00 zł
okresowy - 418,00 zł
Chciałam jeśli to nie problem spytać czy to aktualne?
na stronie ministerstwa znalazłam to:
stały - 604,00 zł
okresowy - 418,00 zł
Chciałam jeśli to nie problem spytać czy to aktualne?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
tak maksymalny stały jest 604,-zł
Stały dla osoby samotnie gospodarującej bez dochodu 604 zł. Jak ma dochód stały to to odejmujemy go od kryterium dochodowego dla osoby samotnie gospodarującej, które wynosi 634zł. Przykład.Dochodem klienta jest zasiłek pielęgnacyjny 153zł. (634 -153 = 481 i to jest wysokość zasiłku stałego).
Wysokość stałego dla osoby w rodzinie też nie jest jednakową kwotą. Zależy od dochodu osoby ubiegającej się ( nie może przekroczyć 514 zł) i od dochodu rodziny ( nie może przekroczyć 514 zł). Dochód rodziny dzielimy przez członków rodziny i to co wychodzi odejmujemy od 514 = zasiłek stały dla osoby w rodzinie.
Wysokość stałego dla osoby w rodzinie też nie jest jednakową kwotą. Zależy od dochodu osoby ubiegającej się ( nie może przekroczyć 514 zł) i od dochodu rodziny ( nie może przekroczyć 514 zł). Dochód rodziny dzielimy przez członków rodziny i to co wychodzi odejmujemy od 514 = zasiłek stały dla osoby w rodzinie.
Oprócz wysokość zasiłku stałego - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
zmiana wysokości zasiłku okresowego
Zasiłek stały,a okresówka
bak bezrobocia, choroby i niepełnosprawnosci
520 i opiekunka
dziecko w RDD a umieszczenie w DPS
Zasiłek okresowy
umieszczenie???
Zasiłek stały a przyznanie renty
Coś tu nie gra
nienależnie pobrany z.stały
postepowanie administracyjne
dec. zmieniająca stypendium