wywiad - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 22 kwie 2015, 9:41

Mam problem, przyznałam decyzje odmowną na jeden z zasiłków o który wniosła klientka powołując się na art. 11 ust. 2, ponieważ strona po raz kolejny odmówiła podjęcia prac społecznie użytecznych - co mam na oświadczeniu - problem w tym, iż ostatni wywiad przeprowadziłam na podwórzu w ogrodzie gdzie klientka przebywała z dzieckiem. Znam sytuacje mieszkaniową ponieważ jestem tam praktycznie co miesiąc. Strona napisała odwołanie gdzie jednym podała, iż nie umówiłam się na wywiad (co nie jest naszym obowiązkiem) i przeprowadziłam go w sposób niedyskretny i łamiąc ustawę o ochronie danych. Czy w piśmie do SKO odnieślibyście się do tej sytuacji i to prostowali?
Jaka jest Wasza opinia? Zdaje sobie sprawę,że strzeliłam byka więc proszę powstrzymać się od głupich docinek.
mika...

Napisano: 22 kwie 2015, 10:03

Przecież nie było tam innych osób i nie zapraszała Cię do domu.
t.franek

Napisano: 22 kwie 2015, 11:58

A co zmieniłaby sytuacja gdybyś weszła do mieszkania. Rozmowa w mieszkaniu mogłaby być zakłócana przez dziecko. A na podwórzu- dziecko się bawiło, więc mogłyście szczerze i spokojnie porozmawiać.
axy

Napisano: 22 kwie 2015, 13:03

Myślałam może,że to błąd z mojej strony, iż sam wywiad nie jest przeprowadzany w mieszkaniu. Nie miałam nigdy takiej sytuacji więc zdębiałam. Dzięki,że ktoś odpowiedział i mnie uspokoił :)
mika...

Napisano: 23 kwie 2015, 9:32

Napisz, że:
- klientka zaproponowała miejsce do wywiadu a Ty obejrzałaś mieszkanie (jeśli tak było)
- nie doszło do naruszenia ochrony danych bo nie ma na to dowodów, że ktoś to słyszał
Dodam jeszcze od siebie, że naruszenie ochrony danych może mieć nieprzyjemne skutki - jeśli ta osoba poniesie jakieś straty z tego tytułu. Bez uzasadnienia w czym jej to zaszkodziło jest to tylko dochodzenie swojej racji (że tak nie powinno być).
Xman

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x