wywiad - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 22 lut 2016, 19:16

Czy wywiad może być przeprowadzony z członkiem rodziny z którą osoba wspólnie gospodaruje,bo nie zawsze moge zostać tę konkretną osobę w domu ???
aaabbb

Napisano: 22 lut 2016, 22:33

Wywiad z dorosłym członkiem rodziny można przeprowadzić, zawsze jest to dla nas materiał dowodowy, jednak i tak wywiad ostatecznie musi być przeprowadzony z wnioskodawcą.
Emma35

Napisano: 22 lut 2016, 22:44

Czyli podpis musi byc wnioskodawcy? Czy, mozna przeprowadzic wywiad z czlonkiem rodziny wziac podpis tej osoby a obok podpis wnioskodawcy? Czy jest to zapisane w rozporzadzeniu badz ustawie konkretnie ze nie mozna przeprowadzic wywiadu z osoba wspolnie gospodarujaca chodzi o podpis?
aaabbb

Napisano: 22 lut 2016, 23:04

W ustawie jest zapis który mówi, że wywiad przeprowadza się u osób i rodzin korzystających lub ubiegających się o świadczenia z pomocy społecznej. Tak jak wcześniej napisałam wywiad z członkiem rodziny jak najbardziej może być przeprowadzony przez pracownika socjalnego, jednak i tak wywiad musi być przeprowadzony z wnioskodawcą czyli stroną postępowania. Może ktoś wyrazi inny pogląd.
Emma35

Napisano: 23 lut 2016, 8:37

Ja robię z pełnoletnim członkiem rodziny- nie zawsze to wnioskodawca.
piterr

Napisano: 23 lut 2016, 13:58

ja robię tak , jak pitter- dlaczego uważacie że wywiad musi być sporządzony z wnioskodawcą?
abc

Napisano: 23 lut 2016, 18:43

w rozporządzeniu jest z osobą i rodziną czyli na dobrą sprawę może być wywiad przeprowadzony i podpis z dorosłym członkiem rodziny wspólnie gospodarującym?
aaabbb

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem