wywiad - Dodatki mieszkaniowe

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 18 lis 2016, 22:41

ops1234 pisze:1) czy można dać odmowę?, jeśli we wniosku na dodatek mieszkaniowy 2 osoby w gos. domowy. 2) a podczas wywiadu do pomocy społecznej 3) ustalono skład gospodarstwa 3 osobowego.
1) NIE MOŻNA, tzn. nie widzimy powodu.
2) Ma być raczej wywiad do dodatku mieszkaniowego.
3) Są poważne wątpliwości czy dobrze ustalono. Czy oparto się na definicji z naszej ustawy? Jakie były przesłanki? Na jakiej zasadzie „przyjaciel” wywodzi prawa do zamieszkiwania? Na ile są one trwałe i prawnie skuteczne? Na marginesie: kogo w ogóle można zakwalifikować jako przyjaciela? Czy są jakieś obiektywne kryteria, czy tylko aktualny pogląd wnioskodawcy?
By podważyć oficjalne oświadczenie wnioskodawcy składane pod rygorem odpowiedzialności karnej trzeba mieć poważne przesłanki. Takie by można postawić zarzut kłamstwa w tym oświadczeniu. Ja mam poważne wątpliwości co do ustaleń wywiadu.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Napisano: 19 lis 2016, 23:57

PCW aleś pojechało z grubej rury
przyjaciel czy konkubent jeden pies jak to mówią w chińskiej restauracji :lol:
jest mieszka i za pewne nie tylko bo by nikt darmozjada w domu nie trzymał ... albo jest przydatny w nocy albo robi za pomoc domową lub sponsora ........ liczyć do gospodarstwa domowego wraz z jego dochodami i basta
ja miałem panią z przyjaciółką ... i co ? są razem i co kto zaprzeczy ? :twisted:
małe ww
Podinspektor
Od: 11 kwie 2014, 9:44
Zajmuję się:

Napisano: 20 lis 2016, 21:45

małe ww pisze:przyjaciel czy konkubent jeden pies
Otóż NIE :!: i nawet nie są to wyrazy bliskoznaczne.
Dlaczego nie? Zostawiam czytelnikom do zastanowienia (przynajmniej na razie).
małe ww pisze:liczyć do gospodarstwa domowego wraz z jego dochodami
Osoby przyjaciela nie liczyć, ale na jego dochody to się zgodzę :D

PS.
Czy małe ww miało tatę i mamę? ;)
PCW
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 21 lis 2016, 11:23

może jestem w tym przypadku staroświecki dla mnie przyjaciel czy przyjaciółka to coś innego niż konkubinat ..... bo z reguły z przyjacielem do łóżka się nie chodzi lecz na piwo :lol: no i oczywiście mój przyjaciel jeśli zostaje u mnie na noc to z powodu że jest niedysponowany i nie wstanie wybrać numeru po TAXI no lub ma niemcy w domu i musi gdzieś przekoczować aż jego żonie przejdzie :lol:

W dodatkach jest taka zasada jest osoba to i powinny być jej dochody (jeśli je ma) i na odwrót a więc nie branie "przyjaciela" a branie jego dochodów to trochę przegięcie
Co do pytania o mame i tate jesteśmy na tyle dorośli i nie będziemy ściemniać o bocianach czy znajdowaniu w kapuście (bo w kapuście to wiadomo co jest) a partogeneza i klonowanie (co jest zakazane w przypadku człowieka) na dzień dzisiejszy nie jest stosowane powszechnie a w momencie moich narodzin to była tylko fantastyka naukowa a więc uważam że PCW znów pojechało po bandzie :lol:
małe ww
Podinspektor
Od: 11 kwie 2014, 9:44
Zajmuję się:

Napisano: 21 lis 2016, 22:27

No to dochodzimy do porozumienia. Jednak co do osób i ich dochodów, to przecież w każdym przypadku chętnie uznamy darowiznę (lub coś w tym rodzaju) od dowolnej osoby trzeciej, nieprawdaż?
PCW
VIP
Zajmuję się:

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x