no jeśli uważasz, że zwłoka ze złożeniem wniosku [ o 1 miesiąc ] jest wystarczającym powodem do tego żeby przeprowadzać wywiad to jak najbardziej ...Mam Panią która brała dodatek cały czas, a teraz przyszła o 1 miesiąc później, myślicie że w takiej sytuacji iść na wywiad?
ale się uśmiałam...przepraszambrodafix pisze: ↑08 kwie 2025, 14:41no jeśli uważasz, że zwłoka ze złożeniem wniosku [ o 1 miesiąc ] jest wystarczającym powodem do tego żeby przeprowadzać wywiad to jak najbardziej ...Mam Panią która brała dodatek cały czas, a teraz przyszła o 1 miesiąc później, myślicie że w takiej sytuacji iść na wywiad?![]()
wywiad tylko wtedy, gdy masz jakieś uzasadnione wątpliwości/ podejrzenia, że wnioskodawca kręci z wykazanymi dochodami albo liczbą członków gospod. domowego
trochę się tam bojąoj.... ten wywiad to żaden straszak
jeżeli wydajesz decyzję pozytywną bo nic innego na wywiadzie nie wyszło nowego prócz tego co wnioskodawca wpisał w deklaracji i na podstawie deklaracji wyliczasz dodatek to ja nie opisuję tego co było na wywiadzie...natomiast jeśli wydajesz decyzję odmowną...bo coś na wywiadzie wyszło i na to się powołujesz.... wtedy opisujesz to, co zostało wskazane na wywiadzie