jak często robicie 1 część wywiadu?
jak klient korzysta cały rok, to jego teczka jest ogromna. Moje pytanie brzmi : co robicie gdy teczka idzie do archiwum, zakładacie nową bazę czy aktualizację?
wywiad baza
Re: wywiad baza
Pewnie każdy robi inaczej.
Ja proszę o przepięcie wywiadu cz.I ze starej teczki- nie trzeba biegać i szukać w razie odwołania
Pozdrawiam
Ja proszę o przepięcie wywiadu cz.I ze starej teczki- nie trzeba biegać i szukać w razie odwołania

Pozdrawiam
U mnie przy każdej ważnej zmianie sytuacji rodzinnej. Teraz np przy zmianie terenów aby poznać rodziny z nowego terenu i odpowiednio je zdiagnozować.
witam ponownie
może jeszcze kotoś wypowie na zadane przeze mnie pytanie odnoście wywiadów baz, koniec roku idzie wielkimi krokami
z góry dziękuje za wypowiedzi
może jeszcze kotoś wypowie na zadane przeze mnie pytanie odnoście wywiadów baz, koniec roku idzie wielkimi krokami
z góry dziękuje za wypowiedzi
Wg mnie koniec ani początek roku nie jest żadną przesłanką do robienia "dużego" wywiadu. U nas też robimy "duży" wywiad przy istotnej zmianie w sytuacji rodzinnej, majatkowej, mieszkaniowej klienta.
Radziłabym spytać o zasadę w Twoim OPSie, bo nie może każdy praownik socjalny danego OPSu robić inaczej...
Pozdrawiam.
Radziłabym spytać o zasadę w Twoim OPSie, bo nie może każdy praownik socjalny danego OPSu robić inaczej...
Pozdrawiam.
Oprócz wywiad baza - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
Konferencja ws. zmian systemu pomocy społecznej w Polsce
zarobki pracowników socjalnych w MOPS Katowice
ile czasu jest na wydanie decyzji po wywiadzie?
wór pisma
kontrakt z uzaleznionym
stosuenk bezposredniej podleglosci sluzbowej
zasiłek stały
zasilek stały
odsetki nieterminowej wpłaty odpłatności za specjalistyczne
Wojna??
Superwizja pracy socjalnej
ubezpieczenie kobiety w ciąży
Konferencja o tożsamości pracy socjalnej
DPS PILNE
CO z EFS w 2015?