wywiad dla asystenta - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 18 kwie 2016, 10:40

czy w waszych ośrodkach robicie duże wywiady dla asystenta rodziny bo u nas sobie życzy, twierdząc że tak jest poprawnie

Napisano: 18 kwie 2016, 10:48

pierwszy tak, następne aktualizacje
pracuś socjalny
Referent
Od: 22 lip 2015, 8:01
Zajmuję się:

Napisano: 18 kwie 2016, 11:05

ale czy te wywiady dajecie asystentowi czy nie ?
Napisano: 18 kwie 2016, 11:18

Robię duży wywiad na początku z dokładnym opisem dla asystenta, wie o co mi chodzi i wstępnie poznaje środowisko zanim podejmie działania. Na pierwszą wizytę idę z asystentem "wprowadzam go w środowisko", cały czas współpracuję z asystentem i rodziną- można więcej zdziałać, nie robiąc tej samej roboty.
felek

Napisano: 19 kwie 2016, 13:36

ale robicie aktualizacje tego duzego wywiadu srodowiskowego?co pół roku?. czy tylko ten jeden duzy wywiad na poczatku przez przyznaniem rodzinie asystenta?
ania234

Napisano: 19 kwie 2016, 13:50

ale fizycznie wywiad jest w dokumentach u kogo? u prac. socjalnego czy w aktach asystenta?
diduś

Napisano: 19 kwie 2016, 14:14

Ciągle się zastanawiamy czy co pół roku czy co rok aktualizacja. @ lata temu mielismy co pół roku, w tamtym roku uznaliśmy ze raz na rok a teraz chyba wrócimy do tego co pół roku. Fizycznie wywiad jest w oddzielnej teczce w której sa tylko wywiady dla asystenta, bo nie wiemy kto ma je trzymać - asystent czy pracownik socjalny. Same niewiadome i pełna improwizacja :lol:
pracuś socjalny
Referent
Od: 22 lip 2015, 8:01
Zajmuję się:

Napisano: 19 kwie 2016, 14:50

Wywiad daje asystentowi on ma w swojej dokumentacji. Ja wrzucam go w Pomost, żeby mieć dla siebie . Jeśli mam teczkę klienta i jest to mi potrzebne robię sobie ksero.
felek

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x