Dlaczego? Jest 30 dni na wydanie decyzji - to chyba wystarczy do wydania decyzji.
Tyle tylko, że jak nie trzeba było wywiadu to decyzja mogła być wydana szybciej, a teraz jak złożą wniosek np. ostatniego to wypłaty na 10-go następnego mies. nie będzie.
takie tam na szybko....
ostatnio pisałam w 2008r. czekałam na zaświadczenie o dochodach i musiałam wyjasnić faktyczną ilość osób,
wtedy jeszcze wywiad trzebabyło zrobić w ciągu 14 dni od daty złożenia zniosku....
ZAWIADOMIENIE
o niezałatwieniu sprawy w terminie
Burmistrz .......... na podstawie art. 36 § 1 ustawy z dnia 14 czerwca 1960 r. - Kodeks postępowania administracyjnego (tekst jednolity Dz. U. z 2013 poz. 267)
ZAWIADAMIA:
że postępowanie w przedmiocie przyznania dodatku mieszkaniowego Panu/i/ ......, zam. ............. nie może być załatwione przez tut. wydział w terminie jednego miesiąca od dnia złożenia wniosku tj. od dnia ......r.
Powodem niezałatwienia sprawy w terminie jest konieczność przeprowadzenia postępowania wyjaśniającego dotyczącego .............
Załatwienie przedmiotowej sprawy nastąpi niezwłocznie po otrzymaniu wymaganych dokumentów i zakończeniu postępowania wyjaśniającego.