Przede wszystkim to nie jest umowa użyczenia. Przy umowie użyczenia masz bezpłatne używanie, więc nie może być kwoty najmu. Opłaty uiszczane do administracji już tak bo to mogą być zwykłe koszty utrzymania rzeczy użyczonej. Zobacz sobie art. 710 i 713 kodeksu cywilnego - dotyczy to umowy użyczenia. Opłata za najem mogłaby być gdyby to była umowa najmu.
A czy Mąż również mieszka w tym samym domu? Ja bym przede wszystkim zrobiła wywiad. Świadczenia rodzinne mają trochę inne pojęcie gospodarstwa domowego, więc tym bym się nie sugerowała. Wyślij zawiadomienie, że chcesz przeprowadzić wywiad, umów się i dowiedz się na wywiadzie czy Pan tam mieszka, jakie mają dokładnie stosunki. Miałam kiedyś taką sytuację, że Pani męża nie wykazywała, a po wywiadzie się okazało, że on w tygodniu mieszka bliżej pracy, a w weekend mieszka z nimi, dokłada się do opłat z wszystkiego korzysta, nawet śpi z Panią w łóżku

po wywiadzie wezwałam Pana do napisania oświadczenia i dostarczenia dokumentów o dochodach. Decyzja była wydana z mężem w składzie rodziny.
Nie wiem czy są tu podstawy do odmowy. Chyba, że z dysproporcji po wywiadzie jeśli się okaże, że Pani ma 1000 zł dochodu miesięcznie, a za mieszkanie płaci 4300 zł? Skąd ma pieniądze na opłaty? a gdzie jeszcze życie...