Wywiady do świadczeń - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 2 z 3    [ Posty: 25 ]

Napisano: 27 maja 2014, 8:16

Dokładnie tak! Nasze druki nie są dostosowane do takiej formy wywiadu. Notatki, które robiliśmy kiedyś byłyby lepszym rozwiązaniem.
toma

Napisano: 29 maja 2014, 13:03

A co z art.107 ust. 1 ustawy o pomocy społecznej?
Kazia10

Napisano: 29 maja 2014, 19:30

Czy wywiad ma być pisany na osobę która wymaga pomocy?
Co z podpisem na wywiadzie, gdy osoba wymagająca pomocy ze względu na bardzo zły stan zdrowia nie może go złożyć?
ecia

Napisano: 29 maja 2014, 22:04

ART.107 UST.1 USTAWY-Rodzinny wywiad środowiskowy przeprowadza się u osób i rodzin korzystających lub ubiegających się o świadczenia z pomocy społecznej w celu ustalenia ich sytuacji osobistej, rodzinnej, dochodowej ......

Osoba wymagająca pomocy to osoba ubiegająca się o świadczenie ( usługi opiekuńcze, które świadczy opiekun) - co w tym niezrozumiałego?
Majka85
Stażysta
Od: 11 kwie 2014, 19:29
Zajmuję się:

Napisano: 30 maja 2014, 10:38

wonda pisze:u nas na szkoleniu facet mówił że robimy wywiady zgodnie z zasadami wynikającymi z naszej ustawy i rozporządzeń, ja biorę dochód bieżący, wyliczam dochód zgodnie z art. 8, biorę oświadczenie od opiekuna że się opiekuje i nie pracuje, wychodzę z założenia że jestem do realizacji ustawy o pomocy społecznej i zasad innych nie muszę znać, opracowałam sobie wzór opisówki na komputerze i w każdym prawie piszę to samo- zmieniam daty, nazwiska, dochód i takie tam, bez przesady.... coś takiego na pewno musi się odbić na jakości naszej pracy
Witam bardzo proszę o przesłanie mi takiej opisówki na maila [email protected]

u nas w ośrodku jeszcze sie zastanawiaja czy wypłacać rolnikom
paula_2101

Napisano: 30 maja 2014, 10:51

Wywiady robimy zawsze w miejscu zamieszkania osoby wymagajacej opieki, a więc wywiad z chorą.
laik,.

Napisano: 30 maja 2014, 13:24

A jak wywiad z chorą jak ona jest leżąca nie mówi, nie porusza rękami i wydaje się ,że nie ma porozumienia z otoczeniem ?
??????

Napisano: 04 cze 2014, 14:38

A jeśli opiekun nie mieszka z osobą wymagającą opieki? To do składu rodziny oprócz tej osoby i opiekuna wliczamy pozostałych członków rodziny opiekuna?
izap

Napisano: 05 cze 2014, 9:29

alez nie musisz widzieć warunków opiekuna
aktualnie szo na starych zasadach przyznaje się bez względu na dochody
jola 56

Napisano: 05 cze 2014, 10:10

Ja byłam właśnie na wywiadzie dot zas opiekuńczego. Jest babcia i opiekuje się nią syn, Razem z nimi jest jeszcze synowa. Do wywiadu wpisałam, całą trójkę. Ale tak się zastanawiam czy nie powinno się pisać w wywiadzie tylko opiekuna i osoby wymagającej opiek?
~~lutka

Strona 2 z 3    [ Posty: 25 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x