Wywiady do ZDO - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 11 cze 2014, 8:49

Mam pytanko odnośnie wywiadów, wystąpiłam do in. Ośrodków o wywiad (os. wymagająca mieszka na terenie in. gminy) by zrobili u os. wymagającej, a pracownicy wezwali os. sprawujące opiekę i zrobili z nimi wywiad. Czy tak może być?
~renia

Napisano: 11 cze 2014, 9:20

~renia pisze:Mam pytanko odnośnie wywiadów, wystąpiłam do in. Ośrodków o wywiad (os. wymagająca mieszka na terenie in. gminy) by zrobili u os. wymagającej, a pracownicy wezwali os. sprawujące opiekę i zrobili z nimi wywiad. Czy tak może być?
jeżeli wywiad był w miejscu sprawowania opieki z opiekunem to jest ok.
z.ziobro

Napisano: 11 cze 2014, 9:27

nie maprzeciwwskazan aby wzywac do osrodka na wywiad.ja sama miałam taki przypadek i teraz wzywamy osoby opiekujące do nas do osrodka i piszą oswiadczenie
kryssiu

Napisano: 11 cze 2014, 9:58

kryssiu pisze:nie maprzeciwwskazan aby wzywac do osrodka na wywiad.ja sama miałam taki przypadek i teraz wzywamy osoby opiekujące do nas do osrodka i piszą oswiadczenie
Rozumiem, że w waszym ośrodku sprawowana jest opieka nad osobą niepełnosprawną - zgodnie z art. 7 ust 2. Wywiad przeprowadza się w miejscu sprawowania opieki nad osobą niepełnosprawną.
z.ziobro

Napisano: 11 cze 2014, 12:08

Tak zgadza sie tylko mi chodzi o to że in. Ośrodek robi wywiad z os. sprawującymi zamieszkującymi na terenie mojej gminy i wydaje mi sie że robią to bezprawnie. Czy tak może być?
~renia

Napisano: 11 cze 2014, 12:11

Nigdzie nie nakazano, że osoba sprawująca opiekę ma być obecna podczas wywiadu. Z drugiej strony, skoro sprawuje stałą opiekę, to założyć trzeba, że przebywa często w miejscu sprawowania opieki...
tp
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 03 kwie 2013, 16:41
Zajmuję się:

Napisano: 11 cze 2014, 12:13

wywiad w miejscu zamieszkania - niepełnosprwanego
z osoba sprawujaca opieka. jak ten sam adres zamieszkania

ale jak inne maja miejsca zamieszkania ?
to wywiad z kim ? w miejscu sprawowania opieki (zamieszkania niepełnosprawnego)? Czy nie jest to sprzeczne z ustawo o pomocy spolecznej ?:> ze musza z wnioskodawca tam gdzie on mieszka.
1984

Napisano: 11 cze 2014, 13:22

W miejscu sprawowania opieki nad niepelnosprawna osoba,czyli lopatologicznie tam gdzie niepelnosprawna osoba przebywa.
sio
Praktykant
Od: 09 cze 2014, 14:06
Zajmuję się:

Napisano: 11 cze 2014, 13:28

to i moze tam gdzie opiekun....na czas opieki

nawet jak zamieszkuje gdzie indziej. durne to :)
1984

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x