wywiady kontrolne - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze

Strona 1 z 2    [ Posty: 18 ]

Napisano: 04 lut 2011, 10:42

przeprowadzacie raz na pół roku u osób przebywających w dps? czy tylko przy rewaloryzacjach
~monia

Napisano: 04 lut 2011, 10:59

co pól roku standardowo
~dps

Napisano: 04 lut 2011, 15:30

a kto je przeprowadza ?
~mirka

Napisano: 05 lut 2011, 1:26

u nas pracownik socjalny DPS
~kasia

Napisano: 05 lut 2011, 17:35

Powiedzmy , że osoba pzrebywająca w DPS otrzymuje zasiłek stały, została umieszczona na tzw nowych zasadach , to dla tej osoby należy pzreprowadzić aktualizację 6 razy w roku :
dla PCPR pod którego podlega DPS - 2 razy
dla MOPS, który płaci zasiłek stały- 2 razy
dla gminy , która skierowaa tą osobę i za nią płaci - 2razy
pomijam fakt , zmnainy jakieś sytaucji w ciągu roku wówczas piszę więcej razy aktualizację. Najgorzej jest w sytuacji , kiedy osoba jest ubezwłasnowolniona i wywiad przeprowadza się z opiekunem prawnym , wówczas tłumaczenie, proszenie, wręcz błaganie . Opiekun mówi ,że to nonsens tyle ray w roku wypisywać te papiery. Czy u was też jest ten sam problem ?
~klara

Napisano: 07 lut 2011, 14:48

jaki wpisujecie dochód mieszkańca przy aktualizacji wywiadu zasiłku stałego? brak dochodu , czy 444 zł? Bo ja juz zgłupiałam.
~xxx

Napisano: 07 lut 2011, 20:56

brak dochodu - 0 zł
~asik

Napisano: 08 lut 2011, 10:50

ok thx, bo pracownik socjalny z DPs uparcie mi wpisuje 444 zł i za nic nie przyjmuje argumentu , ze do aktua;lizacji stałego nie moze byc dochodu ,tak wiec zwatpiłam , czy to nie ja jednak popełniam błąd.
~xxx

Napisano: 08 lut 2011, 16:21

Jestem pracownikiem DPS zawsze wpisuję 444,00- w końcu od tej kwoty jest naliczona odpłatność za pobyt. Za tym, że nie jest to 0,00 przemawia fakt, że moi \"zasiłkowcy\" mają też zasiłek pielęgnacyjny- 153,00 -( mieszkaniec na starych zasadach), a tu warunkiem jest płacenie za Dom, czyli nie można mieć dochodu 0,00. Nikt nigdy tego nie zakwestionował.
~Iwona

Napisano: 08 lut 2011, 17:20

przy pielęgnacyjnym ok wpisujemy 153 zł bo to jest dochód , ale w przypadku mieszkańc a , który ma tylko stały? Skoro wpisze się 444 to co , mam od 477 odjąć 444 ? tak na logike ? Mamy dwa DPs i dwie różne opcje wpisywania dochodów. Który DPS poprawnie wypisuje ?
~xxx

Strona 1 z 2    [ Posty: 18 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x