ja mam lekkie obawy co do tej informacji. Niepodoba mi sie jej początek. Musze ją jeszcze pozmieniac tylko jeszcze nie wiem zbytnio jak
Wszystko przez to ze jak bedziemy wysyłac ta informacji odnoscie wczesniejszych okresów to bedzie to ciekawie wyglądało.
A bedziecie wysyłac potwierdzona kserokopie decyzji za wczesniejsze okresy?
podsumowując, przeglądamy zadłużenia dłużników wszystkich - nawet tych u których wierzycielki nie pobierają już świadczeń, ustalamy na której decyzji ma jeszcze zadłużenie. np. Kowalski ma spłacony okres od 2008 do czerwca 2010r. piszemy do komornika info od lipca 2010 (okres 2010/2011) z datami wypłat i kolejna informacja o okresie świadczeniowym 2011/2012 itd.
Czy taka informacja do komornika może być, czy coś jeszcze dopisać ???
Na podstawie art. 2 ust.10 w związku z art. 12 ust. 2, art. 27 ust. 8 pkt 1 i 2 ust. 8a, ust. 9 ust 10 i 11, art. 28 ust. 1 i 2 ustawy z dnia 7 września 2007r. o pomocy osobom uprawnionym do alimentów (tekst jednolity Dz. U. z 2015 r poz. 859 z późn. zm.) z wniosku przedstawiciela ustawowego Pani xxx zam xx w załączeniu niniejszego pisma przesyłam ostateczną decyzję Nr xxx z dnia xxx przyznającą świadczenia z funduszu alimentacyjnego dla osoby uprawnionej xxx na okres świadczeniowy 2015/2016
Dnia xxx rozpoczyna się realizacja decyzji zgodnie z załączonym harmonogramem wypłat świadczeń z funduszu alimentacyjnego w poszczególnych miesiącach określonych w decyzji Decyzja nie wymaga zaopatrzenia w klauzulę wymagalności (art. 27 ust. 8a).
Wyegzekwowane od dłużnika alimentacyjnego kwoty należy przekazać na wskazany poniżej
rachunek bankowy xxx
Organ właściwy wierzyciela dokona rozliczenia kwot otrzymanych z tytułu zwrotu należności przypadających od dłużnika alimentacyjnego wraz z odsetkami zgodnie z kolejnością określoną w art. 1026 § 2 ustawy z dnia 17 listopada 1964 r. – Kodeks postępowania cywilnego (Dz. U. z 2015 r. poz. 101, z późn. zm.)