wzor podania do opieki spolecznej
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
wzur podania do opieki społeczniej
prosze pomuzcie mi napisać podanie do opieki społecznej o pomoc finansowa
ania
Re: wzor podania do opieki spolecznej
Pisz co Ci serce dyktuje,
opisz swoją ciężką sytuację
Mini wzór:
Twoje inię i nazwisko Ośrodek Pomocy
Twój adres Społecznej w....
Zwracam się z prośbą o przyznanie mi zasiłku OKRESOWEGO (albo jednorazowego) na żywność, albo opłaty ubranie, leki.
Na co tylko potrzebujesz.
A później uzasadniasz swoją prośbę. Bo to jest prośba!
Opieka nie ma obowiązku Ci pomóc. No niestety wiem coś o tym. Mam 4 dzieci jestem sama mój dochód to 1,400zł miesięcznie, ale musiałam zrobić z pustej hali pokoje, łazienkę i kuchnie nabrałam kredytów i teraz miesięcznie oddaję z tego co mam prawie 800zł. a z czego żyć jak nie mogę iść do pracy bo mam 3 miesięczne maleństwo i jestem rozwódką bo tatusia to wszystko przerosło.
Z Paniami w OPS bywało różnie:( Raz serdeczna doradziła innym razem opryskliwa i bardzo nie miła. Często wychodziłam płacząc, no ale nie ma co narzekać bo zawsze jakiś grosz przyznają:)
Pozdrawiam wszystkie dziewczyny w potrzebie i życzę powodzenia:D
To masz rację, bardziej niż ustnie WARTO złożyć wniosek na piśmie .
MOŻNA go zatytułować podanie, prośba lub błaganie . Jednak w każdym razie jest to WNIOSEK .
Żeby się o tym przekonać warto też znaleźć i poczytać Ustawę o Opiece Społecznej np. na www.lex.pl .
https://lex.pl/akt-prawny-samorzad/?akt= ... 5.728.html
lub zażyczyć sobie tzn. złożyć ustnie, (a jak nam się chce to pisemnie
wniosek o udostępnienie nam AKTUALNEGO tekstu jednolitego do wglądu I EWENTUALNEGO XERO w sekretariacie ośrodka pomocy . Do takiej OBSŁUGI ma PRAWO każdy... Obywatel RP..? Obywatel UE..? WIĘCEJ : po prostu
KAŻDY
Polecam lekturę Ustawy o Dostępie do Informacji Publicznej
I pamiętajmy, że nie my dla państwa, tylko
PAŃSTWO DLA NAS POWOŁALIŚMY, USTANAWIAMY PRZEPISY, ZATRUDNIAMY URZĘDNIKÓW I PŁACIMY IM PENSJE. OD PREZYDENTA W STOLICY PO PRACOWNIKA MOPS WSZYSCY ŻYJĄ BEZPIECZNIE Z RÓWNIEŻ PRZEZ NAS USTANOWIONYCH I PŁACONYCH PODATKÓW .
MOŻNA go zatytułować podanie, prośba lub błaganie . Jednak w każdym razie jest to WNIOSEK .
Żeby się o tym przekonać warto też znaleźć i poczytać Ustawę o Opiece Społecznej np. na www.lex.pl .
https://lex.pl/akt-prawny-samorzad/?akt= ... 5.728.html
lub zażyczyć sobie tzn. złożyć ustnie, (a jak nam się chce to pisemnie

KAŻDY
Polecam lekturę Ustawy o Dostępie do Informacji Publicznej
I pamiętajmy, że nie my dla państwa, tylko
PAŃSTWO DLA NAS POWOŁALIŚMY, USTANAWIAMY PRZEPISY, ZATRUDNIAMY URZĘDNIKÓW I PŁACIMY IM PENSJE. OD PREZYDENTA W STOLICY PO PRACOWNIKA MOPS WSZYSCY ŻYJĄ BEZPIECZNIE Z RÓWNIEŻ PRZEZ NAS USTANOWIONYCH I PŁACONYCH PODATKÓW .
Zybiel proszę o pomoc w poszukaniu \"Ustawy o Opiece Społecznej\" skoro warto poczytać to ja bardzo chętnie poczytam bo jakoś nie znam takiej
wezcie napiszce jak sie pise podania do opkieki spolecznej
proszę o pomoc jestem samotną matką dwojga dzieci w wieku 3l i 2l otrzymuje zasiłek rodzinny oraz zasiłek z tytułu samotnego wychowania dzieci lecz ta suma nie jest wystarczająca. moje dzieci często chorują to uniemożliwia mi podjęcia jakiejkolwiek pracy, nie wiem gdzie powinnam się udać by otrzymać pomoc i jak napisać podanie by nie zostało odrzucone... Proszę o POMOC!!!
trochę pytań : jaki jest Twój łączny dochód ? czy dzieci mają orzeczoną niepełnosprawność, czy wcześniej pracowałaś ? czy byłaś/jesteś na urlopie wychowawczym , czy rejestrujesz się w urzędzie pracy ? czy ktoś ci pomaga , czy ojciec Twoich dzieci żyje ? jeśli nie żyje czy pobierasz rentę rodzinną ?
mój dochód to 460zł dzieci nie maja wpisanego ojca w akcie ur. pracowałam wczesniej przed narodzinami pierwszego dziecka, w tej chwili jestem bezrobotna składki ubezpieczeniowe opłacam w KRUSie (przy rodzicach). podejmuje prace dorywcze (bez umowy).
Oprócz wzor podania do opieki spolecznej - Wzory pism przeczytaj również:
pomoc finansowa na operacje
może brać fundusz
Pismo o przeprowadzenie wywiadu
Fundusz alimentacyjny
wzór decyzji odmawiającej z powodu skuteczności egzekucji
hej ma ktoś POSTANOWIENIE o przekazaniu dokumentu do organu właściwego dłużnika celem załatwienia według właściwości terytorialn
pismo do dłużnika
Fundusz Alimetacyjny
do organu właściwego dłużnika celem załatwienia według właściwości terytorialnej gdyż zostało przesłane do niewłaściwego organu.
wzór umowy-zlecenia z asystenetem
wywiad
wzór decyzji-zgon dlużnika
do sadu
Wzór wezwania do uzupełnienia brakujących dokumentów !!!!
do OOW
Jak poprawnie?