wzór wezwania na wywiad alimentacyjny - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 07 lis 2018, 15:25

Witam czy mógłby któs wrzucić wzór wezwania na wywiad alimentacyjny????
Ewelcia38
Praktykant
Od: 27 mar 2017, 13:47
Zajmuję się: ŚW/DM/DE/FA

Napisano: 08 lis 2018, 15:21

Działając na podstawie art.8b i art. 4 ust. 1 ustawy z 7 wrześnie 2007 r. o pomocy osobom uprawnionym do alimentów (Dz. U. z 2017 r. poz. 489 z późn.zm..)
WZYWA SIĘ
Pana do stawienia się do tutejszego ośrodka w celu przeprowadzenia z Panem wywiadu alimentacyjnego oraz odebrania od Pana oświadczenia majątkowego w ciągu 14 dni od dnia otrzymanego niniejszego pisma.
W dniu zgłoszenia się na wywiad należy zabrać ze sobą:
1. Dokument potwierdzający tożsamość ( np. dowód osobisty, paszport, prawo jazdy);
2. dokument potwierdzający uprawnienia do prowadzenia pojazdów ( prawo jazdy )
3. dokument potwierdzający wysokość przeciętnego miesięcznego dochodu z ostatnich 3 miesięcy poprzedzających miesiąc przeprowadzenia wywiadu ( np. zaświadczenie , decyzje, odcinki renty, )
4. Dokument potwierdzający status zawodowy ( np. umowy, decyzje, zaświadczenia), a przypadku prowadzenia działalności gospodarczej dokument potwierdzający nazwę i adres firmy oraz numery REGON, NIP, KRS;
5. W przypadku posiadania orzeczenia o stopniu niepełnosprawności lub orzeczenia o niezdolności do pracy dokument potwierdzający niepełnosprawność (np. orzeczenie, zaświadczenie )
W przypadku braku możliwości stawienia się w wyznaczonym terminie prosimy o kontakt telefoniczny celem ustalenia nowego terminu .....

Jednocześnie informujemy, iż w przypadku gdy dłużnik alimentacyjny uniemożliwia m.in. przeprowadzenie wywiadu alimentacyjnego lub odmówi złożenia oświadczenia majątkowego, odmówi zarejestrowania się w PUP jako bezrobotny lub odmówi bez uzasadnionej przyczyny, przyjęcia propozycji odpowiedniego zatrudnienia lub innej pracy zarobkowej, wykonywania prac społecznie użytecznej, prac interwencyjnych, robót publicznych, prac na zasadach robót publicznych albo udziału w szkoleniu, stażu lub przygotowaniu zawodowych dorosłych – organ właściwy dłużnika wszczyna postępowanie dotyczące uznania dłużnika alimentacyjnego za uchylającego się od zobowiązań alimentacyjnych.
ja mam tak
beatab
Referent
Od: 16 kwie 2014, 12:14
Zajmuję się:

Napisano: 08 lis 2018, 15:55

a jak dłuznik ma juz decyzje, ze uchyla sie...to jak ma sie to pouczenie z wykonaniem, skoro jest rygor musza byc konsekwencje, a w tym przypadku ?????
"Bądź dobrej myśli
bo po co być złej"
Stanisław Lem
legalna 01
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 kwie 2015, 14:01
Zajmuję się:

Napisano: 08 lis 2018, 16:50

jest w miarę ok, oprócz Dz.U.. Jest nieaktualny.
Ja bym nie pisał o kontakcie telefonicznym
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 09 lis 2018, 9:36

de Charette pisze:jest w miarę ok, oprócz Dz.U.. Jest nieaktualny.
to jaki teraz jest Dz. U ?????
beatab
Referent
Zajmuję się:

Napisano: 09 lis 2018, 9:37

de Charette pisze:jest w miarę ok, oprócz Dz.U.. Jest nieaktualny.
to jaki teraz jest Dz. U ?????
beatab
Referent
Zajmuję się:

Napisano: 09 lis 2018, 11:51

tj. Dz. U z 2018, poz 554 ze zm.
Wikkaa
Starszy referent
Od: 07 kwie 2017, 14:43
Zajmuję się: PS