... Sygnity. Realizowałem ŚR do 12-2013. Potem weszła koordynacja i ROPS przyznał świadczenia swoimi dwoma decyzjami. Jedną 9,10-2013 i drugą 11,12-2013 a od stycznia odmówił. Jak te decyzje wprowadzić do systemu, żeby nie zdublowało mi już wpłaconych świadczeń, a jednocześnie "zakończyło" wiszące od 1-2014 wypłaty??
Wprowadzacie w ogóle takie decyzje do systemu? Tzn. w sytuacji, kiedy ROPS przyznaje już wypłacone przez Was świadczenia? Jeśli tak, to co robicie z powstałymi w ten sposób świadczeniami. Zawieszacie wypłaty?
nie miałam jeszcze takiej sytuacji.
zastanawiam się jak by to potraktował program gdyby zrobić decyzję z decyzji za te okresy o których piszesz. pewnie nie wygenerowałby planu wypłat, bo wypłata już była, ale czy będzie krzyczał coś jeszcze - nie mam pojęcia.
Nie wiem czy w ogóle jest sens wprowadzać takie decyzje... chyba, że zależy Ci, żeby dobrze policzyło do sprawozdania... daj znać o wynikach - ciekawa jestem
No to wyższy stopień złożoności. My wypłaciliśmy, ROPS po koordynacji "przyklepał" swoją decyzją, a teraz z tej swojej decyzji wydał decyzję na NP, które my realizowaliśmy. Jak to wcisnąć do kompa?
najlepiej po kolei
sprawdź najpierw czy da się zrobić decyzje na koordynację, za okresy na które były "przyklepane"
We wszystkich decyzjach masz opcję "Decyzja bez wniosku" - może tędy się uda?
Ale decyzją bez wniosku stworzę świadczenia, które będą "wisieć" w zawieszeniu. No i jak (w przypadku tego zwrotu), zrobić NP skoro nie będą zrealizowane? No nic, trzeba będzie przeprowadzić parę doświadczeń