Z czego dumni są Polacy a za co jest im wstyd

Wybrane tematy:
coś pozytywnego Dobra książka
ODPOWIEDZ
Ciekawa tego

Z czego dumni są Polacy a za co jest im wstyd

Post autor: Ciekawa tego »

do dyskusji. Z czego dumni są Polacy a za co się wsydzą. Jakie wy macie zdanie na ten temat/

https://badania.net/z-czego-dumni-sa-polacy/
panslaw

Re: Z czego dumni są Polacy a za co jest im wstyd

Post autor: panslaw »

Dumny jestem z tego, że żadne struktury państwa polskiego nigdy i w żadnej formie nie kolaborowały z Hitlerem i faszystowskimi Niemcami.

Ku przypomnieniu takimi państwami były: Holandia, Belgia, Luxemburg, Włochy, Francja, Hiszpania, Dania, Norwegia, Austria, Japonia.

Ukraińcy i Litwini byli jednymi z najbardziej brutalnych i okrutnych żołnierzy w niemieckiej armii.

Czego wstydzę się? Wstydzę się z tego, że z kapusiów i donosicieli zrobiono autorytety moralne. Krew mnie zalewa gdy te pseudoautorytety przy wsparciu antypolskich mendiów uprawiają pedagogikę wstydu.
Anna Barbara

Post autor: Anna Barbara »

Konkretna wypowiedź panslaw.
Awatar użytkownika
heiland
Administrator
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS
Kontakt:

Post autor: heiland »

panslaw pisze:Dumny jestem z tego, że żadne struktury państwa polskiego nigdy i w żadnej formie nie kolaborowały z Hitlerem i faszystowskimi Niemcami.

Ku przypomnieniu takimi państwami były: Holandia, Belgia, Luxemburg, Włochy, Francja, Hiszpania, Dania, Norwegia, Austria, Japonia.

Ukraińcy i Litwini byli jednymi z najbardziej brutalnych i okrutnych żołnierzy w niemieckiej armii.

Czego wstydzę się? Wstydzę się z tego, że z kapusiów i donosicieli zrobiono autorytety moralne. Krew mnie zalewa gdy te pseudoautorytety przy wsparciu antypolskich mendiów uprawiają pedagogikę wstydu.
Pominięta została jeszcze Słowacja z państw kolaborujących z Hitlerem ;)
Awatar użytkownika
de Charette
Administrator
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: de Charette »

a Węgry to spod ogona psu wypadły?
A Rumunia? A Serbia? Bułgaria

PS. Słowacja to nas razem z Niemcami zaatakowali 1 września. Węgrzy odmówili jakiegokolwiek ataku na Polskę.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
:-:

Post autor: :-: »

dumni z fajnych kobitek
wstyd z zapuszczonych facetów
ODPOWIEDZ