z karty na kodeks - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 11 z 19    [ Posty: 186 ]

Napisano: 08 mar 2013, 18:59

Marianna nie wiem jak jest u Ciebie u mnie średnie roczne wynagrodzenie z KP włączając mnie i pracownika socjalnego wyniosło 2560 brutto miesięcznie. Średnie wynagrodzenie z KN 4200 brutto. Ot i cała prawda - moja prawda codzienna.
~Marcin

Napisano: 08 mar 2013, 19:16

Marianno ja i moi znajomi pracujacy na KP dokształcamy sie za swoje pieniądze bo chcemy a nie musimy.to jest duża różnica.na szczęście nie ma u nas podziału na KN i KP.sa jednak osoby które gdzies kiedys pracowały na KN i oni wiodą prym o to że nie ma podwyżek,że nie ma kasy zapomogowej,obrażaja się ze dyr wymaga od nich przygotowania z dziećmi czegoś.otwarcie mówia że kiedyś wszystko dostawali.to jest przyzwyczajenie czy sie siedzi czy sie leży to się należy:)
~?

Napisano: 08 mar 2013, 19:18

a tak z innej beczki to osoby przychodzące po studiach o wiele mniej robia z dziećmi niż osoby z dłuższym stażem,starsze,zmęczone pracą.młodym sie nie chce pracować ale dostawać pieniądze
~?

Napisano: 08 mar 2013, 19:55

ja mam z KP 1850 brutto
Panzer
Stażysta
Od: 02 lut 2010, 20:03
Zajmuję się:

Napisano: 08 mar 2013, 21:42

Marcin - z jakim stażem pracują u Ciebie ludzie?

bo KN wnioskuję że dyplomowani, więc duży staż pracy

u mnie wychowawcy z pierwszego naboru na KP zarabiają podobnie jak ja ... mimo tego, że jest 10 lat różnicy w stażu
~Marianna

Napisano: 08 mar 2013, 21:42

Panzer ... doliczyłes \"13\" i inne okresowe dodatki?
~Marianna

Napisano: 08 mar 2013, 21:46

innymi słowy:

wziąć PIT 37 i kwotę z rubryki 62 podzielić przez 12

wtedy nam wyjdzie średnia ministerialna
~Marianna

Napisano: 08 mar 2013, 21:55

Marianna ty się z księżyca urwałaś???gdzie na Kp sa \"13\" i inne dodatki okresowe?tak to jest jak sie nie wie o czym sie pisze a za wszelką cene chce sie cos udowodnić!
~?

Napisano: 08 mar 2013, 22:18

mam pytanko
czy wtedy kiedy wszyscy byli pod kartą to początkujący wychowawca zarabiał tyle ile ten z 20 letnim stażem?
Jakoś nie mogę sobie tego przypomnieć.
Dziś każdy chce zarabiać prawie tyle samo .
~rysio( nie z klanu)

Napisano: 08 mar 2013, 22:27

oprócz pieniedzy - nierówności dotyczą czasu pracy, urlopu, jak również zakresu czynności - KN nie odwiedza domów wychowanków, bo kiedy. a jak mozna opracowac dobry plan nie znając srodowiska? chyba, że pracownika socjalnego sie podeśle i potem przepyta.
Marianno, chodzi o to, żeby system zatrudnienia ujednolicić. zmiany są konieczne. ideałem byłoby pogodzic interesy obu stron, ale jak to powiadają - ideałów niestety nie ma.
Leonie, powiat przymusza do opuszczenia placówki? a jest zgoda dyrektora na dalszy pobyt? co jest w programie usamodzielnienia się i co na to opiekun? postawcie sie!
ZNP tez brał udział w konsultacjach, ale chyba cichutkim głosem, skoro karty nie obronił. myslicie, ze teraz to zrobi?
~xyz

Strona 11 z 19    [ Posty: 186 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x