tak mysle i choc sie zagapił to mysle ze nie przypuszczał ze rząd zerwie umowe społeczną zawartą onego czasu z ZNP
xyz ty się chyba nie orientujesz ze KN też ma w etacie 40 godzin
a już na pewno moi wychowawcy mają \"13\", świadczenia urlopowe, talony na święta itp
~~xyz w czasach gdy nie było pracowników socjalnych wychowawcy wchodzili do domów wychowanków regularnie wspólnie z kuratorami i pracownikami socjalnymi z rejonu ... aktualnie nasz pracownik socjalny nie życzy sobie żebyśmy mu towarzyszyli
wychowawca KN ma 26 godzin pracy z dzieckiem a pozostałe godziny są na czynności związane z pracą np. wizyty w szkołach, sadach, pisanie dokumentacji, zebrania w placówkach itp to są godziny do dyspozycji wychowawcy
więc już widzisz jakie sa różnice.nie każdy KP ma to co maja \"Twoi\".to też trzeba ujednolić.ja nie mam \"13\" ani żadnych innych dodatków
korzystajcie póki możecie.za kilka lat będzie o czym dzieciom lub wnukom opowiadać jak to kiedyś było dobrze:)
Szanowni koledzy i koleżanki , już dziś wiadomo, że to ,,ujednolicenie\" spowoduje ogromne rozbieżności w zarobkach.Bogaci zapłacą więcej , biedni b.słabo.Wychowawca na tych samym stanowisku,w różnych powiatach ,zarobi różne pieniążki. Spotęguje to złość,frustrację i pytania dlaczego tak ma być. A nasi ,,dobroczyńcy\" w dalszym ciągu będą mówić o wielkim prestiżu społecznym zawodu nauczyciela (oczywiście przed Dniem Nauczyciela lub przed wyborami). Pozdrawiam i zdrowia życzę(złośliwym też)
Niedługo napiszą , że w ogóle nie zarabiają pieniędzy. Szczerze gratuluję. Wydaje się ,że jesteście naprawdę dumni z faktu, że nie zarabiacie. Skoro można pracownikom z kp nie płacić to już wiem dlaczego te zmiany...dla dobra dzieci. Nie od dziś wiadomo, że im mniej zapłacisz wychowawcy tym lepsze wychowanie.
nie pdlegają kontroli ale na miłość boską, chyba nie kosztem dzieci, które tak kochacie i świata poza nimi nie widzicie, robicie dokumentyitd
niektórzy wychowawcy to by chcieli 26 godzin popracować, w tym czasie zrobić dokumenty i inną papierolgię, a jak potrzeba z dzieciakiem do ortodonty czy okulisty iść to stękanie, jąkanie, ja mam małe dziecko, a ja pieska itd i najlepiej niech idzie dyrek lub prac socjalny, byle nie jjjjaaaa
kn co tydzień ma 14 godzin aby wypracować pensum 40 godzin, ale powiedzcie to im to obraza, lenie przebrzydłe, a jak do zwolnienia przyjdzie to pracusie same