z karty na kodeks - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 12 z 19    [ Posty: 186 ]

Napisano: 08 mar 2013, 23:23

tak mysle i choc sie zagapił to mysle ze nie przypuszczał ze rząd zerwie umowe społeczną zawartą onego czasu z ZNP
xyz ty się chyba nie orientujesz ze KN też ma w etacie 40 godzin
~eryk

Napisano: 08 mar 2013, 23:28

jaki jest faktyczny czas pracy KN? godziny do dyspozycji... czyjej?
~xyz

Napisano: 08 mar 2013, 23:57

~~? to chyba Ty się z księżyca urwałaś /łeś

pracownicy samorządowi mają \"13\"

a już na pewno moi wychowawcy mają \"13\", świadczenia urlopowe, talony na święta itp

~~xyz w czasach gdy nie było pracowników socjalnych wychowawcy wchodzili do domów wychowanków regularnie wspólnie z kuratorami i pracownikami socjalnymi z rejonu ... aktualnie nasz pracownik socjalny nie życzy sobie żebyśmy mu towarzyszyli

wychowawca KN ma 26 godzin pracy z dzieckiem a pozostałe godziny są na czynności związane z pracą np. wizyty w szkołach, sadach, pisanie dokumentacji, zebrania w placówkach itp to są godziny do dyspozycji wychowawcy ;)
~Marianna

Napisano: 09 mar 2013, 0:24

więc już widzisz jakie sa różnice.nie każdy KP ma to co maja \"Twoi\".to też trzeba ujednolić.ja nie mam \"13\" ani żadnych innych dodatków
korzystajcie póki możecie.za kilka lat będzie o czym dzieciom lub wnukom opowiadać jak to kiedyś było dobrze:)
~?

Napisano: 09 mar 2013, 12:20

Szanowni koledzy i koleżanki , już dziś wiadomo, że to ,,ujednolicenie\" spowoduje ogromne rozbieżności w zarobkach.Bogaci zapłacą więcej , biedni b.słabo.Wychowawca na tych samym stanowisku,w różnych powiatach ,zarobi różne pieniążki. Spotęguje to złość,frustrację i pytania dlaczego tak ma być. A nasi ,,dobroczyńcy\" w dalszym ciągu będą mówić o wielkim prestiżu społecznym zawodu nauczyciela (oczywiście przed Dniem Nauczyciela lub przed wyborami). Pozdrawiam i zdrowia życzę(złośliwym też)
~do myślących

Napisano: 09 mar 2013, 12:28

Marianno, to są godziny do dyspozycji wychowawcy ale również dyrektora, więc nie można powiedzieć ze pozostają poza kontrolą.
~do myślących

Napisano: 09 mar 2013, 12:57

Niedługo napiszą , że w ogóle nie zarabiają pieniędzy. Szczerze gratuluję. Wydaje się ,że jesteście naprawdę dumni z faktu, że nie zarabiacie. Skoro można pracownikom z kp nie płacić to już wiem dlaczego te zmiany...dla dobra dzieci. Nie od dziś wiadomo, że im mniej zapłacisz wychowawcy tym lepsze wychowanie.
~Leon

Napisano: 09 mar 2013, 15:34

~~ do myślących
chyba tu na forum był kiedyś podany link do wyroku Sądu Najwyższego, że \"godziny do dyspozycji\" nie podlegają kontroli dyr

ustawodawca nie przewidział takiej opcji, żeby te godziny w jakikolwiek sposób monitorować
~Marianna

Napisano: 10 mar 2013, 20:14

nie pdlegają kontroli ale na miłość boską, chyba nie kosztem dzieci, które tak kochacie i świata poza nimi nie widzicie, robicie dokumentyitd
niektórzy wychowawcy to by chcieli 26 godzin popracować, w tym czasie zrobić dokumenty i inną papierolgię, a jak potrzeba z dzieciakiem do ortodonty czy okulisty iść to stękanie, jąkanie, ja mam małe dziecko, a ja pieska itd i najlepiej niech idzie dyrek lub prac socjalny, byle nie jjjjaaaa
kn co tydzień ma 14 godzin aby wypracować pensum 40 godzin, ale powiedzcie to im to obraza, lenie przebrzydłe, a jak do zwolnienia przyjdzie to pracusie same
~Edek bez kredek

Napisano: 10 mar 2013, 22:38

edku pracusiu ty chyba miałeś pod górke do szkoły i tornister wypchany kredkami (za karę)
~do edka

Strona 12 z 19    [ Posty: 186 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x