Marianna ocena stanowisk urzędniczych wynika z ustawy o pracownikach samorządowych. Jest obowiązkowa - ja co dwa lat. Jeżeli ocena jest negatywna i kolejna po 3 miesiącach też to żegnasz się z pracą. Księgowa, inspektorzy podobnie.
Marcinie - czy usytuowanie m.in wychowawców w grupie pracowników \"pomocniczych i obsługi\" a nie w grupie stanowisk urzędniczych ma tu znaczenie. Jeżeli nie, to po co podzielono pracowników na różne grupy - może coś na ten temat Wiesz?
Ludzi zainteresowanych proszę o pisanie maila na ten adres: [email protected]. Każdy może pomóc . Proszę nie wierzcie ludziom, którzy twierdzą, że na wszystko musimy się godzić bo nie mamy innego wyjścia. Z całym szacunkiem ale jak słyszę, że jakiś dyrektor rozmawiał z ośmioma prawnikami i wszyscy twierdzą, że sprawa jest nie do ugryzienia to mi się śmiać chce. Chyba chodzi komuś o to byśmy spasowali. Rozmawiamy z wieloma prawnikami i przedstawicielami różnych instytucji- pojawia się coraz więcej wątpliwości co do legalności uopz w punkcie nas interesującym. To, że z innymi grupami zawodowymi postąpiono inaczej działa tylko na naszą korzyść. Jeszcze raz proszę zgłosić akces: [email protected].
do Leszka - jestem zainteresowana pozwem zbiorowym musimy coś zrobić inni pozostają na starych zasadach a nas wychowawców z KN traktują jako gorszej kategorii ludzi. Pani minister edukacji planuje zmiany w karcie - zabranie dodatków lecz jak sama powiedziała z poszanowaniem ochrony praw nabytych - ci który otrzymują dodatki będą otrzymywać je nadal jak to więc jest - w przypadku dodatków wiejskiego i mieszkaniowego są prawa nabyte a w przypadku wychowawców na KN nie ma ?