z karty na kodeks - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 4 z 19    [ Posty: 186 ]

Napisano: 01 mar 2013, 16:13

a po co w takim razie jest ocena stanowisk urzędniczych?
~Marianna

Napisano: 01 mar 2013, 16:39

Marianna ocena stanowisk urzędniczych wynika z ustawy o pracownikach samorządowych. Jest obowiązkowa - ja co dwa lat. Jeżeli ocena jest negatywna i kolejna po 3 miesiącach też to żegnasz się z pracą. Księgowa, inspektorzy podobnie.
~Marcin

Napisano: 01 mar 2013, 17:23

Marcinie - czy usytuowanie m.in wychowawców w grupie pracowników \"pomocniczych i obsługi\" a nie w grupie stanowisk urzędniczych ma tu znaczenie. Jeżeli nie, to po co podzielono pracowników na różne grupy - może coś na ten temat Wiesz?
~Robert

Napisano: 01 mar 2013, 20:43

Czyli z tego wynika, że nie jest istotne jak wychowawca pracuje. Ustawodawca nie widzi potrzeby weryfikowania pracy wychowawcy.

I na to godzą się reformatorzy systemu?
~Marianna

Napisano: 02 mar 2013, 12:16

i co z tym pozwem zbiorowym, składamy?
~Agata

Napisano: 02 mar 2013, 16:38

E tam,olać.Wolę poszukać czegoś nowego.Mam już na oku nową robotę.
~Kn

Napisano: 02 mar 2013, 16:43

Róbmy coś!!!!!
Zostało tylko 9 miesięcy i 29 dni!!
Nie wyobrażam sobie tyrać na kodeksie pracy!!!
To wyzysk i harówka!!
~Olga

Napisano: 03 mar 2013, 1:13

prosze o meila do Sereny
~olo

Napisano: 03 mar 2013, 18:20

Ludzi zainteresowanych proszę o pisanie maila na ten adres: knh@znp.edu.pl. Każdy może pomóc . Proszę nie wierzcie ludziom, którzy twierdzą, że na wszystko musimy się godzić bo nie mamy innego wyjścia. Z całym szacunkiem ale jak słyszę, że jakiś dyrektor rozmawiał z ośmioma prawnikami i wszyscy twierdzą, że sprawa jest nie do ugryzienia to mi się śmiać chce. Chyba chodzi komuś o to byśmy spasowali. Rozmawiamy z wieloma prawnikami i przedstawicielami różnych instytucji- pojawia się coraz więcej wątpliwości co do legalności uopz w punkcie nas interesującym. To, że z innymi grupami zawodowymi postąpiono inaczej działa tylko na naszą korzyść. Jeszcze raz proszę zgłosić akces: knh@znp.edu.pl.
~Leszek

Napisano: 03 mar 2013, 19:52

do Leszka - jestem zainteresowana pozwem zbiorowym musimy coś zrobić inni pozostają na starych zasadach a nas wychowawców z KN traktują jako gorszej kategorii ludzi. Pani minister edukacji planuje zmiany w karcie - zabranie dodatków lecz jak sama powiedziała z poszanowaniem ochrony praw nabytych - ci który otrzymują dodatki będą otrzymywać je nadal jak to więc jest - w przypadku dodatków wiejskiego i mieszkaniowego są prawa nabyte a w przypadku wychowawców na KN nie ma ?
~gosia

Strona 4 z 19    [ Posty: 186 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem