ZA ŻYCIEM
-
- Stażysta
- Zajmuję się: świadczenia rodzinne i fundusz alimentacyjny
- Kontakt:
ZA ŻYCIEM
mam problem. Dostalam zaświadczenie od lekarza neonatologa specjalisty chorób dziecięcych, czy to zaświadcenie jest prawidłowe do świadczenia za życiem?
- Szarak
- VIP
- Zajmuję się: Multitasking
- Kontakt:
Re: ZA ŻYCIEM
Ciężkie i nieodwracalne upośledzenie albo nieuleczalną chorobę zagrażającą życiu, które powstały w prenatalnym okresie rozwoju dziecka lub w czasie porodu, o których mowa w ust. 2 pkt 2–4, stwierdza w zaświadczeniu lekarz ubezpieczenia zdrowotnego, w rozumieniu ustawy z dnia 27 sierpnia 2004 r. o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych,
posiadający specjalizację II stopnia lub tytuł specjalisty w dziedzinie: położnictwa i ginekologii, perinatologii, neonatologii, neurologii dziecięcej, kardiologii dziecięcej lub chirurgii dziecięcej.
Ja bym się nie czepiał. Zawsze można lekarza sprawdzić na https://rejestr.nil.org.pl/xml/nil/rejlek/hurtd i tam dokładnie zobaczysz jaki ma specjalizacje ukończone.
posiadający specjalizację II stopnia lub tytuł specjalisty w dziedzinie: położnictwa i ginekologii, perinatologii, neonatologii, neurologii dziecięcej, kardiologii dziecięcej lub chirurgii dziecięcej.
Ja bym się nie czepiał. Zawsze można lekarza sprawdzić na https://rejestr.nil.org.pl/xml/nil/rejlek/hurtd i tam dokładnie zobaczysz jaki ma specjalizacje ukończone.
-
- Stażysta
- Kontakt:
Ale nie jest specjalistą w dziedzinie neonatologi, a specjalistą w dziedzinie chorób dziecięcych I stopnia
-
- Stażysta
- Kontakt:
i nie mylmy specjalizacji i byciem SPECJALISTĄ, to są 2 różne rzeczy dlatego mam problem nie posiada TYTUŁU SPECJALISTY NEONATOLOGA ma tylko specke zrobioną a to nie jest to samo
- Szarak
- VIP
- Zajmuję się: Multitasking
- Kontakt:
Ok racja ale sprawdziłaś go na tej wyszukiwarce co on ma tam wpisane ?
-
- Stażysta
- Kontakt:
tak. W wyszukiwarce jest specjalista I stopnia pediatrii i potem tylko neonatolog bez zadnego zwrotu specjalita
Oprócz ZA ŻYCIEM - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
czyste powietrze-skład rodziny
wywiad do SZO
Od kiedy uchylić świadczenie? Kancelaria
świadczenie rodzicielskie a umowa zlecenie
odpłatne zbycie rzeczy
niedostępność usługi MEN
Dochód uzyskany w grudniu 2020, uzyskany za styczeń 2021. Liczyć do dowego okresu?
dochód za 2020r
zasiłek opiekuńczy z KRUS- jaki dochód
wnioski i decyzje na nowy okres zasiłkowy 2021/2022
zmiana składu rodziny
Czyste powietrze- drugi wniosek
jak to się odbywa, jaki wniosek?
zp z covidu, zwrot
czy koordynacja?
dodatek solidarnościowy, a dochód nieopodatkowany