Zaatakuje nas Rosja? - HYdE PaRK

Strona 8 z 16    [ Posty: 156 ]

Napisano: 17 mar 2014, 0:21

Ku przestrodze!!!!
\"Pochodzę z rejonów Zamojszczzyzny. Na tym terenie, przed wojną większość stanowili Polacy,ale Ukraińcy uważali,że z tych terenów również należy wyrżnąć wszystkich lachów. Babcia mi opowiadała że już chodzili grupki banderowców, którzy kradli, popełniali pojedyncze morderstrwa i grozili że wyrżną wszystkich. Na szczęście wojna dobiegała ku końcowi i przyszła Armia Czerwona która zapobiegła prawdopodobnie nieszczęściu. Moja babcia również pamięta jak jeden banderowiec do czerwonoarmisty \" Lachów treba wyruzaty\" na co Rosjanin odparł, że w Związku Radzieckim i Polsce wszyscy mają prawo żyć. Do czego zmierzam- Ani Niemcy,ani Rosjanie nie doprowadzili do takiej tragedii zwykłych ludzi jak Ukraińcy,którzy czesto zabijali dzieci w ten sposób aby rodzice to widzieli. Zabijali w męczarniach małe dzieci. Nawet sobie nie można tego wyobrazić. Dlatego powiedzcie mi jak mam popierać naród który za swojego bohatera obiera Bandere a liderzy prawego skrzydła robią kariery polityczne?\"
~...

Napisano: 17 mar 2014, 0:24

To jest historia. Skup się na współczesności.
UPA już nie istnieje. Tamci ludzie w większości już nie żyją.
~Adam

Napisano: 17 mar 2014, 9:22

ale czczą ss galizien!!!!
~...

Napisano: 17 mar 2014, 18:34

Co ma być to będzie:)
Może NATO pomoże:P
~Adam

Napisano: 17 mar 2014, 20:37

czas robić zapasy ognia, wody i jadła, a o okowicie nie zapomnieć
~...

Napisano: 17 mar 2014, 20:40

Zapasy wódki już mam;)
Nie zamarznę pod namiotem.
~Adam

Napisano: 17 mar 2014, 23:23

~...

Napisano: 17 mar 2014, 23:56

u nas już narada, wojewody były u premiera, a tera u wojewodów bendom włodarze lokalni, coby obrone cywilnom robić u luda gminnego i miejskiego, miejsca na cmyntorze szykować
~...

Napisano: 18 mar 2014, 11:33

mianowany ministrem rolnictwa w rządzie Arsenija Jaceniuka Ihor Szwajka, ukr. Максим Юрійович Бурбак (ur. 1976) – ukraiński prawnik, poseł Swobody do Rady Najwyższej Ukrainy[1]. Ołeh Jarosławowycz Tiahnybok, ukr. Олег Ярославович Тягнибок (ur. 7 listopada 1968 we Lwowie) – ukraiński polityk nacjonalistyczny, od 2004 roku lider Ogólnoukraińskiego Zjednoczenia Swoboda. Ikoną ideologiczną partii jest Stepan Bandera, przywódca UPA, którego poglądy są jej głównym wyznacznikiem. Partia Tiahnyboka wzywa do oczyszczenia Ukrainy z obcych ludów w tym Polaków co bezpośrednio nawiązuje do tragicznych wydarzeń na zachodnich ziemiach obecnej Ukrainy jak rzeź wołyńska. Z tego powodu jak i \"otwartego antysemityzmu\", członkowie tej partii widnieją na czarnej liście Departamentu Stanu i mają zakaz wjazdu do USA
~...

Napisano: 18 mar 2014, 12:20

W Kijowie wielki pochód z okazji 105 urodzin BANDERY z udziałem Majdanowców żadne polskie media nie pisneły ani słowa

~...

Strona 8 z 16    [ Posty: 156 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x