1. mój wniosek nie odpowiada pismu procesowemu stosownie do art. 126 kpc oraz nie spełnia wymogów określonych w art. 797 kpc ponieważ pismo procesowe powinno zawierać
-oznaczenie sądu, do którego jest kierowane, imię i nazwisko lub siedzibę stron, ich przedstawicieli ustawowych i pełnomocników
-oznaczenie rodzaju pisma
-osnowę świadczenia lub wniosku wraz z przytoczeniem dowodów na potwierdzenie wskazanych okoliczności
-podpis strony, jej przedstawiciela ustawowego lub pełnomocnika
-wymienienie załączników
2. Brak umocowania organu do dokonywania czynności - przedstawić odpis wydanego przez gminna komisję wyborczą zaświadczenia o wyborze na wójta
3. Brak decyzji ostatecznych przyznających świadczenia z |FA-wraz z właściwym pełnomocnictwem
4. Pełnomocnictwa i zaświadczenia winny być złożone w oryginale lub jego wierzytelny odpis
O co im chodzi?

W dodatku napisali, że do czasu uzupełnienia powyższego, wyegzekwowane od dłużnika kwoty przekazywane będą zgodnie z art.1025 kpc z pominięciem organu właściwego wierzyciela. No z tym to się nie zgadzam, przecież chyba art. 28 naszej ustawy nadal działa? To że mi zwrócą wniosek to jedno, ale ostanią decyzję powinni przyjąć, i wówczas my powinniśmy jak pierwsi dostawać kasę, źle myślę?