Zadanie D - System Obsługi Wsparcia finansowanego ze środków PFRON - SOW

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 10 lip 2020, 11:22

Pytanie dotyczy Zadania D - opłaty za pobyt w przedszkolu.
Zastanawiamy się w jaki sposób realizować wypłaty. Czy na podstawie kwoty wnioskowanej z wniosku już teraz? Te kwoty każdego miesiąca się inne ze względu na ilość dni kiedy dziecko uczęszcza do placówki - zmieniają się wtedy opłaty za wyżywienie i pobyt. I na koniec roku może się okazać, że wnioskodawca będzie musiał zwracać część otrzymanych od nas środków.

Druga opcja to wypłata środków w grudniu kiedy już wszystkie dowody wpłaty zostaną nam dostarczone a my wyliczymy rzeczywistą kwotę dofinansowania.
Magdalena 1978
Praktykant
Od: 02 cze 2017, 8:16
Zajmuję się: RS

Napisano: 10 lip 2020, 14:23

Ja będę wypłacał w transzach. Wygeneruję umowę na transze i za każdym razem jak rodzic będzie mi przynosił zaświadczenie z placówki to będę wypłacał tyle ile będzie można. Ostatnia transza w grudniu i najwyżej zostaną oszczędności.
Milosz90
Referent
Od: 06 mar 2020, 9:00
Zajmuję się: Dział rehabilitacji społecznej osób niepełnosprawnych - sprzęt rehabilitacyjny, przedmioty ortopedyczne i środki pomocnicze, Aktywny Samorząd

Napisano: 20 lip 2020, 8:20

Mam podpisaną umowę na przedszkole, dałam ja jako refundacja - i to był chyba mój błąd.... Bo chce Pani wypłacić teraz pieniądze, wnioskodawca później przyniesie mi potwierdzenia wpłaty, ja to przeliczę jakby wyszła inna kwota, to najwyżej będzie zwracać. Tylko teraz jak to w systemie zrobić - nie mam pojęcia ://
Moniuszko
Referent
Od: 09 lip 2017, 15:26
Zajmuję się: AS, DPS, ŚDS

Napisano: 20 lip 2020, 13:28

Najlepiej w transzach umowę my robimy za okres styczeń -czerwiec, a potem jak dostarczą potwierdzenia opłat to robimy w grudniu po przeliczeniu za lipiec-grudzień.
Oleśka
Stażysta
Od: 09 gru 2016, 10:19
Zajmuję się: Aktywny Samorząd

Napisano: 21 lip 2020, 8:47

Zastanawiam się też nad transzami, żeby tak wypłacać, ale czy w tej umowie z PFRON muszę coś zmieniać? Czy tylko zaznaczam transze? Czy wpisuje się tylko daty końcowe? np. wykorzystanie 31.12.2020 i dostarczenie dokumentów do 31.01.2020
grani4
grani4
Praktykant
Od: 01 sty 2008, 19:46
Zajmuję się:

Napisano: 08 wrz 2020, 11:42

Ja mam wrażenie, że z tymi "transzami", to my chyba mamy inną definicję niż PFRON. Dla nas transze to wypłaty częściowe, dokonane kilka razy. I dlatego chciałam w obszarze D zaznaczyć transze. Do tej pory wypłacałam pieniądze po dostarczeniu dokumentacji (zdarzyło się takich wypłat kilka razy w roku).
Natomiast dla PFRON-u transza oznacza wypłatę pieniędzy "z góry", a dokumenty dostarcza się po wypłacie, przed złożeniem rozliczenia.
I teraz nie mam pojęcia, co zaznaczyć? A na zadane pytanie do SOW w tej kwestii - brak odpowiedzi :shock:
PCPR-Trz
Awatar użytkownika
Referent
Od: 30 wrz 2016, 8:43
Zajmuję się:

Napisano: 08 wrz 2020, 12:36

wiecie co, my się z drugiej strony cały czas uczymy, szkoleń nie ma i skąd mamy wiedzieć co zaznaczać w systemie.....System jest jaki jest, sami wiecie, dla mnie najważniejsze jest że zgadza mi się na papierze i finansowo, w systemie też staram się robić wszystko aby było dobrze, ale nie zawsze wychodzi....
Dziś np. chciałam rozliczyć umowę, a nie było ikonki "rozlicz" - spowodowane to było tym, że wypłaciłam mniejszą kwotę niż jest na umowie... i bądź tu mądry....
Moniuszko
Referent
Od: 09 lip 2017, 15:26
Zajmuję się: AS, DPS, ŚDS

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x