hmm wszystko to jest do ogarniecia w systemach, wiec zadanie takie nie za bardzo prosba moglaby byc taka, niektorzy jeszcze ciagle boja sie tych weryfikacji w systemach,ze moze czegos nie dojrza moze:) i wola sie zabezpieczyc papierkami...z grzecznosci moznaby im to dostarczyc,ale na pewno nie jest to cos czego panie z tego OPS moglyby zadac pod rygorem pozostawienia wniosku bez rozpatrzenia...wiec jesli nie chcesz im tego dostarczyc, to zadzwon do nich,zeby cie zobowiazaly do dostarczenia tych dokumentow na pismie, w ktorym podadza ci tez podstawe prawna zadania ich , jesli dostaniesz takie wezwanie to donies czego chca...ale tez mozesz im jakas skarge wysmarowac,ze zadaja tego co powinny same zweryfikowac;-)
Trafiłaś na tzw niereformowalny beton. Masz dwa wyjścia- albo z nimi walczyć albo dać to czego chcą. Kiedyś też opisywalem przypadek, jak pewien OPS chciał ode mnie umowy najmu mieszkania (a mieszkam w mieszkaniu rodziców i tłumaczyłem betonowi, że nie posiadam pisemnej a zawarto ustną umowę i jest to też dokument, olałem sprawę i poszedłem do innego OPS) więc cóż, życzę powodzenia a dla durnego betonu piszę - myśleć w tej robocie.
zawalczę bo jak powiedziałam że pracuje w rodzinnych to była cisza i konsternacja
dostane wezwanie do dostarczenia dokumentów - pod rygorem nie rozpatrzenia to pojadę z nimi
bo tłumaczenie na pytanie proszę o podstawę prawną to usłyszałam że my wymagamy my chcemy sorry nie przekonuje mnie albo wie pani konkubinaty raz są raz ich nie ma no to już rozwaliło system jak dla mnie
orzeczenie córki mają obowiązek zweryfikować
pobieranie w innej gminie jest cbb plus dołączone przeze mnie zaświadczenie z tamtej gminy że nie pobieram
a oświadczenie o konkubinacie ... to brak słów skoro starego podałam w składzie rodziny