zaginął post onośnie pracy prac.socj.
Re: zaginął post onośnie pracy prac.socj.
1. Andrzej ≠ lotsy
2. lotsy nie interesuje się polityką
3. jeżeli nawet takie sytuacje maja miejsce - to 3 osoby nie są w stanie wszystko widzieć i na wszystko zareagować
4. osobiście interesuje mnie pracownik socjalny, jego rola i pozycja zawodowa i jest mi bardzo niesmacznie kiedy widzę, jak prac soc "drą ze sobą koty" zamiast się wspierać dlatego coraz bardziej (niestety) drażnią mnie takie bezsensowne posty
więcej w temacie:
https://ops.pl/news.php?id=18406
2. lotsy nie interesuje się polityką
3. jeżeli nawet takie sytuacje maja miejsce - to 3 osoby nie są w stanie wszystko widzieć i na wszystko zareagować
4. osobiście interesuje mnie pracownik socjalny, jego rola i pozycja zawodowa i jest mi bardzo niesmacznie kiedy widzę, jak prac soc "drą ze sobą koty" zamiast się wspierać dlatego coraz bardziej (niestety) drażnią mnie takie bezsensowne posty
więcej w temacie:
https://ops.pl/news.php?id=18406
Lotsy, nie przesadzaj z poziomem merytorycznym, jest jaki jest
Natomiast uwagi ~pracownik socjalny - nie przep
są celne i dowcipne, dlatego tak drażnią niektórych.
Elu, w Twoim ostatnim poście to już pojechałaś po bandzie.
Gorzej, bo kadrowe też czytają....

są celne i dowcipne, dlatego tak drażnią niektórych.
Elu, w Twoim ostatnim poście to już pojechałaś po bandzie.
Gorzej, bo kadrowe też czytają....
Andrzej ≠ Lotsy
Potwierdzam, że nie jestem tą samą osobą, co Lotsy.
W przeciwieństwie do Włodka, który występuje tu, jako lotsy interesuję się polityką. Szczególnie polityką społeczną w wymiarze lokalnym i krajowym.
Trudno mi pracownikowi socjalnemu nie interesować sie polityką, będącą troską o dobro wspólne. Podstawowym kryterium polityki jest przecież dążenie do wspólnego dobra, jako dobra, zarówno wszystkich ludzi jak i każdego z nas osobno. Mnie interesuje przede wszystkim los osób pokrzywdzonych. Moje wirtualne imię to angoc.
Potwierdzam, że nie jestem tą samą osobą, co Lotsy.
W przeciwieństwie do Włodka, który występuje tu, jako lotsy interesuję się polityką. Szczególnie polityką społeczną w wymiarze lokalnym i krajowym.
Trudno mi pracownikowi socjalnemu nie interesować sie polityką, będącą troską o dobro wspólne. Podstawowym kryterium polityki jest przecież dążenie do wspólnego dobra, jako dobra, zarówno wszystkich ludzi jak i każdego z nas osobno. Mnie interesuje przede wszystkim los osób pokrzywdzonych. Moje wirtualne imię to angoc.
Podpisuję się Andrzej pod kazdym Twoim słowem.
Odnośnie postu o czasie pracy, to zirytował szczególnie kadrę zarządzającą (tak mi się wydaje), bo zamiast profesjonalnie organizować czas pracy (za to im płacą), wolą problem ukryć. Hipokryzja i tyle.
Nawiasem mówiąc ja już dawno przestałem dzielić czas na \"w pracy\" i \"po pracy\", tyle roboty.
Odnośnie postu o czasie pracy, to zirytował szczególnie kadrę zarządzającą (tak mi się wydaje), bo zamiast profesjonalnie organizować czas pracy (za to im płacą), wolą problem ukryć. Hipokryzja i tyle.
Nawiasem mówiąc ja już dawno przestałem dzielić czas na \"w pracy\" i \"po pracy\", tyle roboty.
cioto jest, to też jest zła organizacja pracy, sam sobie przeczysz cioto
zgadza sie Z - zdenerwowałem się, bo ten post i takie postawienie sprawy obraża m.in. pracowników, z którymi mam okazję współpracować (i nie tylko w \"naszym\" ops-ie). I nie twierdzę, że są idealni bo takich nie ma i sporo można by jeszcze poprawić ale gdyby mi przyszło kiedyś zmienić \"piaskownicę\" - to najbardziej byłoby mi żal właśnie rozstania z tą kadrą.
Z ta polityką to muszę doprecyzować: faktycznie nie interesuje kolor rządzącej opcji ale dobre pomysły na politykę społeczną - tak. Szkoda, że u nas w kraju (w gminach, powiatach i województwach też) bardziej liczy się reprezentowany kolor niż dobre pomysły (albo inaczej: dobre pomysły przegrywają z kolorami).
Z ta polityką to muszę doprecyzować: faktycznie nie interesuje kolor rządzącej opcji ale dobre pomysły na politykę społeczną - tak. Szkoda, że u nas w kraju (w gminach, powiatach i województwach też) bardziej liczy się reprezentowany kolor niż dobre pomysły (albo inaczej: dobre pomysły przegrywają z kolorami).
Z -dzięki Ci, widzę, że Ty jako jeden (jedna) z niewoelu (również Stasiu) poznałaś się na dowcipie. Naprawdę nie wiem skąd te nerwy u innych. Zwłascza jak pisałam wcześniej nikogo nie obrażałam, bo odnosiłam to także do siebie. Trzeba mieć trochę dystansu do życia i do siebie również, a nie brać wszystko tak zaraz na serio. A prawda jest taka, że co prawda pracę mamy ciężką, ale jak dobrze ją zorganizujemy, to sobie też urwiemy (już widzę te oburzenia). Kto jest bez winy,niech pierwszy rzuci kamieniem .....
Jeżeli to miał być dowcip to wcale nie był śmieszny.
To był tekst który miał na celu nie rozśmieszyć lecz ośmieszyć pracowników socjalnych. i skoro tak to bez przerwy podkreślasz, że odnosisz to do siebie, że piszesz również o sobie, to ośmieszasz przede wszystkim siebie.
Jeżeli dobrze się z tym czujesz to - gratuluję.
Oprócz zaginął post onośnie pracy prac.socj. - HYdE PaRK przeczytaj również:
Kieszonkowcy podrzucają pieniądze
Anna Walentynowicz
Naszej historii cd.
pomoc
Pan Generał Skrzypczak
gdzie jest Dzibar ?
POPÓDKA nadchodzi New World Order!
likwidacja pomocy społecznej
wykorzystywanie czasu pracy przez pracownika socjalnego
Jak zostać znienawidzonym współpracownikiem?
Obalamy mity naszych \"wspaniałych\" mędrców
MASZ DOŚĆ ŻYCIA ?
.......................
Brytyjski bogacz pomaga biednym
Trochę historii
kiedy wszystko idzie źle ?