zakład karny - techniczne pytanie - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 09 gru 2013, 13:07

wysłałam decyzję odmawiającą zwrotu dłużnikowi przebywającemu w ZK w Warszawie, list został zwrócony z adnotacją że dłużnik przebywa obecnie w ZK w Radomiu; czy w związku z tym musze sprawdzić czy on na pewno tam przebywa czy po prostu wysłać do ZK Radomia ? w jaki sposób formalnie to zrobić, czy cały list (zwrotny) włożyć do nowej koperty czy wydrukować nową decyzje ? poradźcie ...
~Magda1

Napisano: 09 gru 2013, 13:39

pomocy , proszę o szybka pomoc ...
~Magda1

Napisano: 09 gru 2013, 13:40

jaką decyzję wysłałaś dłużnikowi?
~hala

Napisano: 09 gru 2013, 13:49

ojej, kurcze , pomyliłam się ; dłużnik zwrócił się o umorzenie długu i to była decycja odmawiająca umorzenia długu ; nie bardzo wiem co teraz zrobić z tym zwrotnym listem
~Magda1

Napisano: 09 gru 2013, 14:10

wyjmujesz z koperty kopertę oczywiście zostawiasz (bo rozumiem, że na kopercie jest adnotacja, że dłużnik jest w innym zakładzie karnym) i wysyłam do właściwego zakładu karnego
~milena

Napisano: 09 gru 2013, 17:25

nie wiem właśnie czy mogę ruszyć, otworzyć ten list ; jestem w 90% przekonana że dłużnik będzie się odwoływał od tej decyzji odmawiającej zwrotu i jak to wtedy potraktuje SKO ? może wypowie się ktoś jeszcze ?
~Magda1

Napisano: 09 gru 2013, 23:58

miałam takie przypadki przy wysyłaniu decyzji przyznających. cały list wpinałam do teczki decyzje drukowałam jeszcze raz i wysyłałam do zk jaki mi podali, nie sprawdzam tego. tylko musisz sie spieszyc bo czasami wiezniów co chwile gdzies przewożą
~nora

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x