zakręciłam się ....

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
gasiak

zakręciłam się ....

Post autor: gasiak »

jeśli mam 5 osobową rodziną, małżeństwo i 3 dzieci w wieku 18 lat ( skończone ), 15 i 9 lat
z tym, że to pełnoletnie ma umiarkowany stopień ( lub lekki ojciec nie pamięta, ale na pewno nie znaczny stopień ) to jakie jest kryterium 800,00 czy 1200,00 na osobę ? bo już zgupiałam
snejk26
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: zakręciłam się ....

Post autor: snejk26 »

dziecko powyżej 18 lat z wlicza się do składu rodziny,jeśli ma umiarkowany lub znaczny to powinno być kryterium 1200
lekki stopień nie uprawnia do wyższego kryterium
gasiak

Post autor: gasiak »

oki dzięki bardzo
snejk26
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: snejk26 »

bynajmniej ja tak to rozumiem, że kryterium 1200 mamy wtedy kiedy jest orzeczenie o niepełnosprawności dla dzieci do 16 r życia, lub stopień znaczny i umiarkowany do 25 r. życia jeśli dziecko jest wliczane w skład rodziny, oraz stopnień znaczny dla dziecka powyżej 25 r. życia jeżeli jest przyznane świadczenie pielęgnacyjne lub Specjalny zasiłek opiekuńczy lub specjalny zasiłek dla opiekuna
ODPOWIEDZ