czy możecie mi powiedzieć co macie w zakresie obowiązków, bo ja z czasem będę musiała sprzątać i podpisywać decyzje.... kierownik uważa że jest od reprezentowania ośrodka i ustawiania pracowników. pomóżcie
Fundusz alimentacyjny księgowanie robienie przelewów do UG i w świat , źle napisałam nie robię wypłat ale przypisy robię sobie sama nie merytoryczni - szkoda gadać.
Anka 2 ostatnio na szkoleniu usłyszałem, że możemy stosować uproszczenia tłumacząc się tak np. w polityce rachunkowości "Z powodów organizacyjnych stosuje się następujące uproszczenia...". Na przykład księgowanie funduszu alimentacyjnego ogólnymi kwotami (bez podziału na dłużników). Z powodów organizacyjnych - czyli że księgowa ma dużo obowiązków.
W tych ośrodkach gdzie jest jedna księgowa zatrudniona jest masakra. Nie ma realnego zastępstwa. Nie można na dłuższy urlop pójść, bo zawsze coś jest do zrobienia a to sprawozdania a to wynagrodzenia, wypłaty zasiłków. Inni pracownicy idą na urlop i nic ich nie obchodzi a księgowa ma być w pełnej gotowości, zawsze pod telefonem żeby przyjechać.