Zakup samochodu
Zakup samochodu
Czy do was również zgłaszają się osoby twierdzące, że od tego roku można uzyskać dofinansowanie do zakupu samochodu, bo tak przeczytały w internecie?
Re: Zakup samochodu
Oczywiście, że pytają. Jest taka strona https://www.pcpr.info/sprawny_dojazd na której są nieaktualne programy np. pegaz, komputer dla homera i sprawny dojazd. Tylko nikt nie doczytał że to program z 2008r. Jakiś czas temu nawet PFRON na swojej stronie informował że NIE prowadzi już tego programu.
Właśnie o to chodzi, że zazwyczaj przychodzili i pytali "bo kiedyś był". W tym roku już kilka osób twierdziło, że przeczytało iż od stycznia 2016 roku będzie możliwe takie dofinansowanie. Podejrzewamy, że po prostu nie czytają dat ukazania się tych artykułów.
Niestety słyszałam od osoby dobrze poinformowanej że ma to nastąpić. O tym że Pegaz Homer i Student przechodzą do powiatów mówił mi około rok przez decyzją, niestety sprawdziło się. Mam nadzieję że ta nowość się nie potwierdzi 

- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
tylko czy PFRON ma lub będzie miał tyle pieniędzy, aby dawać na dofinansowanie kupna samochodu? zobaczymy
oby nie 

Kasy starczy na jeden samochód, a wniosków będzie 50. jupiiiiTomasz1981 pisze:tylko czy PFRON ma lub będzie miał tyle pieniędzy, aby dawać na dofinansowanie kupna samochodu? zobaczymyoby nie

kaś pisze:Kasy starczy na jeden samochód, a wniosków będzie 50. jupiiiiTomasz1981 pisze:tylko czy PFRON ma lub będzie miał tyle pieniędzy, aby dawać na dofinansowanie kupna samochodu? zobaczymyoby nie
Już czuję, jakie "czytelne"

Oprócz Zakup samochodu - PFRON - zadania powiatów przeczytaj również:
Bariery architektoniczne- krzesełko schodowe
zmiany w pośp
Turnus
Turnus rehabilitacyjny
Pieluchomajtki
dof. turnusu rehabilitacyjnego dla dziecka umieszczonego w p
LBA
bariery architektoniczne
Sprzęt rehabilitacyjny - kontrole
turnusy rehabilitacyjne