Zakup sprzętu z dofinansowania przed dostaniem pięniedzy

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
ODPOWIEDZ
pmarciniuk91
Praktykant
Zajmuję się: Rozpocząłem własną działalność gospodarczą oraz korzystam z dofinansowania europejskiego. Programista.
Kontakt:

Zakup sprzętu z dofinansowania przed dostaniem pięniedzy

Post autor: pmarciniuk91 »

Witam!
W kwietniu ubiegłego roku zacząłem starać się o dofinansowanie europejskie ARiMR dla dzieci rolników opuszczających rolnictwo i zaczynających działalność. Wszystko przebiegło pomyślnie i listopadzie dostałem pozytywną decyzję o przyznaniu środków. Na początku 2018 roku założyłem swoją działalność, wszystkie sprzęty które chcę zakupić z dofinansowania już dawno zostały podane i zatwierdzone. Jak wiadomo procedury trwają bardzo długo ja jednak nie mam czasu tyle czekać i chciałbym kupić kilka rzeczy już teraz za swoje prywatne pieniądze. Tutaj jest moje pytanie czy jeśli kupię kilka sprzętów teraz za swoje pieniądze to jak już pieniądze z uni zostaną wypłacone to dostanę zwrot na swoje prywatne konto za rzeczy które kupiłem? Dodatkowo jedną z tych rzeczy jest komputer który kosztuje ponad 4000 zł czyli jest to środek trwały, w liście zakupów mam też trochę oprogramowania biurowego, antywirusa plus jakieś oprogramowanie do wykonywania pomiarów elektrycznych. Czy jeśli zakupie tylko komputer teraz za prywatne pieniądze a oprogramowanie oddzielnie w momencie kiedy już dostanę wypłatę środków unijnych czy coś się stanie? Jeśli chodzi o księgowość jestem kompletnie zielony. Czy ktoś wie jak to jest lub może zna miejsce w którym mógłbym o to zapytać?
Z góry dziękuję za odpowiedzi oraz pozdrawiam!
Paweł Marciniuk
ODPOWIEDZ