Witam!
W kwietniu ubiegłego roku zacząłem starać się o dofinansowanie europejskie ARiMR dla dzieci rolników opuszczających rolnictwo i zaczynających działalność. Wszystko przebiegło pomyślnie i listopadzie dostałem pozytywną decyzję o przyznaniu środków. Na początku 2018 roku założyłem swoją działalność, wszystkie sprzęty które chcę zakupić z dofinansowania już dawno zostały podane i zatwierdzone. Jak wiadomo procedury trwają bardzo długo ja jednak nie mam czasu tyle czekać i chciałbym kupić kilka rzeczy już teraz za swoje prywatne pieniądze. Tutaj jest moje pytanie czy jeśli kupię kilka sprzętów teraz za swoje pieniądze to jak już pieniądze z uni zostaną wypłacone to dostanę zwrot na swoje prywatne konto za rzeczy które kupiłem? Dodatkowo jedną z tych rzeczy jest komputer który kosztuje ponad 4000 zł czyli jest to środek trwały, w liście zakupów mam też trochę oprogramowania biurowego, antywirusa plus jakieś oprogramowanie do wykonywania pomiarów elektrycznych. Czy jeśli zakupie tylko komputer teraz za prywatne pieniądze a oprogramowanie oddzielnie w momencie kiedy już dostanę wypłatę środków unijnych czy coś się stanie? Jeśli chodzi o księgowość jestem kompletnie zielony. Czy ktoś wie jak to jest lub może zna miejsce w którym mógłbym o to zapytać?
Z góry dziękuję za odpowiedzi oraz pozdrawiam!
Paweł Marciniuk
Zakup sprzętu z dofinansowania przed dostaniem pięniedzy
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Rozpocząłem własną działalność gospodarczą oraz korzystam z dofinansowania europejskiego. Programista.
- Kontakt:
Oprócz Zakup sprzętu z dofinansowania przed dostaniem pięniedzy - Księgowość przeczytaj również:
Roczne sprawozdanie o zamówieniach publicznych
Problem z księgowaniem zobowiązania
nienależnie pobrane świadczenia rodzinne w sprawozdaniu rb N
CZY ZAKUP LICENCJI DO PROGRAMU JEST ZAMOWIENIEM PUBLICZNYM
nadpłata za pobyt w DPS za grudzień 2017
Plan dochodów w sprawozdaniu Rb-27-S?
Inwentaryzacja pytanie?! PROSZĘ NOWA
Jak zaksięgować - nadpłata podatku do US
dziennik dokum.-numeracja dokum
Usługa naprawy rynien na dachu
Fundusz alimentacyjny księgowanie
Halo! Kto pracuje na Progmanie - płace?