Załączniki w SOW przy wnioskach papierowych
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Dofinansowania PFRON.
- Kontakt:
Załączniki w SOW przy wnioskach papierowych
Mam pytanie.
W związku z tym, że popsuł mi się skaner, nie posiadam takiego sprzętu aktualnie. Wprowadzając wnioski papierowe przy załącznikach dawałam tylko "zapisz" i przechodziło. Czy powinnam dołączać skany dokumentów, jeśli wniosek złożony w wersji papierowej?
W związku z tym, że popsuł mi się skaner, nie posiadam takiego sprzętu aktualnie. Wprowadzając wnioski papierowe przy załącznikach dawałam tylko "zapisz" i przechodziło. Czy powinnam dołączać skany dokumentów, jeśli wniosek złożony w wersji papierowej?
-
- Referent
- Zajmuję się: Dział rehabilitacji społecznej osób niepełnosprawnych - sprzęt rehabilitacyjny, przedmioty ortopedyczne i środki pomocnicze, Aktywny Samorząd
- Kontakt:
Re: Załączniki w SOW przy wnioskach papierowych
Jeśli wnioskodawcy składają wniosek z załącznikami w wersji papierowej, a my wprowadzamy wniosek do SOW w ich imieniu, to wrzucamy do systemu wszystko.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: dofinansowania
- Kontakt:
My papierowych nie wrzucamy. Nie wyobrażam sobie skanowania wszystkich załączników, zwłaszcza, że z SOW prawie nikt u nas nie chciał korzystać (poza studentami-800 zł). Na pozostałych osobach dodatkowe punkty nie robiły wrażenia.
- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
u nas moduł I tylko w SOW, pojedyncze przypadki składały papierowo (osoby starsze w C2), reszcie mówiliśmy że tylko przez SOW, że pomożemy wypełnić, że później umowę trzeba podpisać profilem zaufanym i jakoś poszło
także nie ma się co uginać, składanie od przyszłego roku tylko w SOW !!!

-
- Referent
- Zajmuję się: PFRON
- Kontakt:
danie od przyszłego roku tylko w SOW !!![/quote]Tomasz1981 pisze:u nas moduł I tylko w SOW, pojedyncze przypadki składały papierowo (osoby starsze w C2), reszcie mówiliśmy że tylko przez SOW, że pomożemy wypełnić, że później umowę trzeba podpisać profilem zaufanym i jakoś poszłotakże nie ma się co uginać, składanie od przyszłego roku tylko w SOW !!!
Czy to jest pewne, że w przyszłym roku będzie można złożyć wniosek na AS tylko przez SOW? a to się ludzie ucieszą.. ciekawe kto będzie im tłumaczył i pomagał uzupełnić taki wniosek w systemie

My też skanujemy wszystkie załączniki i dołączamy do wniosku, tak żeby wniosek w sow był kompletny.
- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
źle mnie zrozumiałaś, nie wiem czy od przyszłego tylko w SOW, ja tak mówię ludziom i Wy tez tak mówcie, nawet jak ktoś kręcił nosem w tym roku, to jakoś złożył, czasami trzeba było pomóc na tablecie, ale jakoś poszło, a jak już raz złoży, to się nauczy
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Pracuję w dziale rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych, zajmuję się programem Aktywny Samorząd.
- Kontakt:
Ja też mam kilka wniosków papierowo C2 i wstawiłam jest w system SOW. Jeden z beneficjentów dosłał nam jeszcze jedną fakturę , czy wiecie jak mogę ją dodać?
-
- Referent
- Zajmuję się: Dział rehabilitacji społecznej osób niepełnosprawnych - sprzęt rehabilitacyjny, przedmioty ortopedyczne i środki pomocnicze, Aktywny Samorząd
- Kontakt:
Otwierasz wniosek wnioskodawcy, wchodzisz w zakładkę "załączniki" i tam możesz uzupełnić wniosek o dodatkowy załącznik.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Pracuję w dziale rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych, zajmuję się programem Aktywny Samorząd.
- Kontakt:
możesz mi dokładnie wytłumaczyć jak to zrobić? z jakiej roli?
-
- Referent
- Kontakt:
Z pozycji realizatora podstawowego klikasz "nowy wniosek" i wyszukujesz swojego wnioskodawcę wpisując 3 dane. Przechodzisz na jego konto, po lewej stronie wybierasz etap na jakim wniosek jest. Czy we "wnioskach złożonych" czy "wnioskach zatwierdzonych". Jak znajdziesz to klikasz przycisk z symbolem oka. Później wybierasz po lewej zakładkę załączniki i masz możliwość uzupełnienia wniosku.
Oprócz Załączniki w SOW przy wnioskach papierowych - System Obsługi Wsparcia finansowanego ze środków PFRON - SOW przeczytaj również:
Sprawdzenie kwoty dofinansowania
Zapotrzebowanie do 7 pazdziwrnika, zalacznik nr 1 a
Raporty w sow
Ocena fornalna i co dalej
B4 - umowa podpisana, czas na płatność
Rezygnacja z ubiegania się o dofinansowanie a SOW
Rozliczenie kwoty mniejszej niż w umowie
wniosek do poprawy, zmiania statusu
Wypłata wyższek kwoty czesnego.
AS wniosek po terminie w SOW
Typ Płatności w obszarze D
Wniosek data stempla