osoba pobiera dodatek już kilka lat, bez przerwy. W październiku złożyła ponownie wniosek i ma przyznany dodatek. Dziś nieoficjalnie dowiedziałam się, ze ma zaległosci za śmieci za okres dwóch miesięcy. Co w takim przypadku robię??? dom jednorodzinny.
~0 czy do wyliczenia dodatku, do wydatków doliczyłaś śmieci?
Jeżeli do wydatków na lokal nie były doliczone śmieci (nie pobierali dm lub nie złożyli deklaracji) to też powinnam wstrzymać wypłatę dm?
No właśnie, tez mam problem: osoba od lipca ani razu nie zapłaciła za śmieci. Jak rozumiecie pełne dwa miesiące : wg mnie zaległości za pełne 2 miesiące, to zaległości wszystkich opłat za zajmowany lokal, a więc należność , która powinna być wpłacana do zarządcy i do gminy za śmieci, a jeśli ktoś wpłaca wszystko do zarządcy co powienien, a za śmieci nie płaci? Czy można traktować jako zaległość za pełne 2 miesiące ? Wygląda mi na częściową zaległość... i badź tu mądry i pisz wiersze...
teraz doliczam każdemu, bo każdy musi zgodnie z ustawą mieć kosz i płacić za śmieci.
Jeśli chodzi o pełne 2 miesiące - u mnie też jest płatność raz na kwartał, ale ja informuje ludzi że muszą mieć opłacone, żeby otrzymywać dodatek ( inaczej muszę wstrzymać wypłatę dodatku).U mnie jest mało dodatków więc łatwiej mi ich kontrolować, ale współczuje dużym Ośrodkom.