zaległości za śmieci

Wybrane tematy:
Deputat węglowy zaświadczenie o dochodach Emerytura w marcu Potrącenie nadpłaty świadczenia uzupełniającego proszę sprawdzcie Śmierć zarządcy co dalej?
ODPOWIEDZ
~ 0

zaległości za śmieci

Post autor: ~ 0 »

osoba pobiera dodatek już kilka lat, bez przerwy. W październiku złożyła ponownie wniosek i ma przyznany dodatek. Dziś nieoficjalnie dowiedziałam się, ze ma zaległosci za śmieci za okres dwóch miesięcy. Co w takim przypadku robię??? dom jednorodzinny.
~małe ww

Re: zaległości za śmieci

Post autor: ~małe ww »

jak w każdym innym przypadku wstrzymujesz wypłatę
~agnes

Post autor: ~agnes »

Decyzje wstrzymującą. Opłata za wywóz nieczystości stałych stanowi wydatek stanowiący podstawę wyliczenia dodatku mieszkaniowego.
~ 0

Post autor: ~ 0 »

dzięki :)
~~j

Post autor: ~~j »

~0 czy do wyliczenia dodatku, do wydatków doliczyłaś śmieci?
Jeżeli do wydatków na lokal nie były doliczone śmieci (nie pobierali dm lub nie złożyli deklaracji) to też powinnam wstrzymać wypłatę dm?
~gaja

Post autor: ~gaja »

No właśnie, tez mam problem: osoba od lipca ani razu nie zapłaciła za śmieci. Jak rozumiecie pełne dwa miesiące : wg mnie zaległości za pełne 2 miesiące, to zaległości wszystkich opłat za zajmowany lokal, a więc należność , która powinna być wpłacana do zarządcy i do gminy za śmieci, a jeśli ktoś wpłaca wszystko do zarządcy co powienien, a za śmieci nie płaci? Czy można traktować jako zaległość za pełne 2 miesiące ? Wygląda mi na częściową zaległość... i badź tu mądry i pisz wiersze...
~agnes

Post autor: ~agnes »

teraz doliczam każdemu, bo każdy musi zgodnie z ustawą mieć kosz i płacić za śmieci.
Jeśli chodzi o pełne 2 miesiące - u mnie też jest płatność raz na kwartał, ale ja informuje ludzi że muszą mieć opłacone, żeby otrzymywać dodatek ( inaczej muszę wstrzymać wypłatę dodatku).U mnie jest mało dodatków więc łatwiej mi ich kontrolować, ale współczuje dużym Ośrodkom.
ODPOWIEDZ