Zaokrąglanie.

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
#$#$#$#$#

Re: Zaokrąglanie.

Post autor: #$#$#$#$# »

Właśnie o to mi chodzi czy system widzi, że to ROPS rozpatrywał i wydał decyzję.
Bazyllo

Post autor: Bazyllo »

Mam wrażenie (sprawozdania), że tak, ale żebym sobie dziś za to rękę dał uciąć ... :P
#$#$#$#$#

Sorki że tak meczę i zajmuje cenny czas, ale jak wprowadzasz koordynację to zaznaczasz "wniosek złożony w organie właściwym" czy "zapytanie czy mają zastosowanie przepisy o koordynacji" ?
Bazyllo

"Wniosek złożony w organie właściwym". Czy słusznie - nie wiem :(
#$#$#$#$#

Dzięki za pomoc, właśnie w poradniku znalazłam "Wprowadzenie decyzji Marszałka na podstawie wniosku" i wszystko się zgadza, z czasem zobaczy się czy wszystko jest poprawnie :D ;)
********** :-)

Post autor: ********** :-) »

Wprowadzacie całą podstawę prawną i uzasadnienie ROPS?
Bazyllo

Nie. Mam wystarczająco dużo pracy :P
#$#$#$#$#

Mam mały problem. Wyskakują mi takie ostrzeżenia: pobyt poza granicami, bo zaznaczyłam że osoba przebywa za granicą, i że jednostka wydająca marszałek nie powinna być uzupełniona ????? :?
Bazyllo

Ignoruję.
********** :-)

Post autor: ********** :-) »

Zastanawiam się czy można zrobić w ten sposób. że załatwić bez kwalifikacji ( przekazanie według właściwości sprawy (do innego urzędu)) bez wydawania decyzji i postanowienia i wtedy wydać decyzję bez wniosku ???? Tak se myślę, co sądzicie
ODPOWIEDZ