Zaokrąglanie.

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
Zgredek

Zaokrąglanie.

Post autor: Zgredek »

ROPS przysłał mi decyzję. Dziecko urodziło się 2 kwietnia - kwota świadczenia na decyzji za kwiecień 483,50 zł. Wszystko sprawdzam po trzy razy, to liczę 500/30 * 29 = 483,33333, więc zgodnie z art. 5 ust. 2 Ustawy "Kwotę świadczenia wychowawczego przysługującą za niepełny miesiąc zaokrągla się do 10 groszy w górę.", a więc 483,40 zł. Dzwonię, panie twierdzą, że jest OK. Poprawić z palca i nie wnikać dalej, bo nie moja decyzja? :(
Bazyllo

Re: Zaokrąglanie.

Post autor: Bazyllo »

???
Bazyllo

Nawet nie mogę tego tak wprowadzić, bo mi Sygnity sypie twardym błędem :( Po-mo-cy :)
Bazyllo

OK, zaznaczyłem ptaszka i poszło :)
#$#$#$#$#

Post autor: #$#$#$#$# »

A może podpowiesz czy masz wprowadzony wniosek, czy po porostu wprowadzasz samą decyzję?
Bazyllo

Tę akurat bez wniosku, bo część rozpatrywaliśmy my i z wniosku poszła nasza decyzja, a ROPS bez.
#$#$#$#$#

A jeśli jest wniosek wprowadzony, a decyzja z ROPS co wtedy robicie?
Bazyllo

Zaznaczam pola dotyczące koordynacji i wydaję decyzję z numerem ROPS.
#$#$#$#$#

a czy jest możliwość zaznaczenia że podstawa wydania to decyzja ROPS? bo przy decyzji wyskakuje że to nasz urząd wydaje decyzje?
Bazyllo

Nie bardzo rozumiem. Z wniosku wynika rozpatrywanie przez ROPS, więc decyzja z takiego wniosku jest decyzją ROPSu i tak ją system widzi. Nawet chyba do sprawozdań dobrze to idzie :)
ODPOWIEDZ