Zapotrzebowanie - Księgowość

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 23 gru 2015, 15:41

jak najbardziej zgadzam się ze stwierdzeniem, ze w tym zakresie powinna być współpraca ale jest to zadanie księgowych ( analiza, plany itp)
U nas doszło już do tego, ze ja daję księgowej gotowe wyliczenia zarówno na potrzeby, jak i zwroty nienależnie pobranych, odsetek, sprawozdania. Mimo, że wszystkie te dokumenty są w posiadaniu księgowej.
Ale zbuntowałam się i od nowego roku nie będę wyręczać księgowej, która pensja ma duuużo większą ode mnie a i tak ja za nią robotę odwalam a ta tylko wpisuje w swoje rubryczki gotowe dane, które dostanie ode mnie. I tak się biedna napracuje....
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 15 kwie 2014, 8:47
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań

Napisano: 28 gru 2015, 13:55

księgowe nie są ods wszystkiego, ja jestem kierownikiem i uważam że zapotrzebowanie to robota dla moich pracowników którzy wiedzą ile im potrzeba kasy. Księgowa nie ma pojęcia jakie decyzje są wydawane, jakie wnioski wpłynęły do ośrodka... To ja zbieram od wszystkich informacje i wypełniam zapotzrebowanie i dzięki temu sama jestem na bieżąco ze wszystkim.
katarzynka

Napisano: 28 gru 2015, 14:42

.....katarzynko.... jak Twoja księgowa nie ma pojęcia o analizie i planowaniu ... to ja na Twoim miejscu zastanowiłabym się czy to jest właściwa osoba na właściwym stanowisku i za co jej płacisz...
Ciekawe jaki budżet przewala Toja instytucja????
....

Napisano: 28 gru 2015, 16:21

Coś mi się wydaje ,ze nie potrzebny ten spór. Gdy tak czytam to myślę , że poruszane są tutaj dwie kwestie. Co innego miesięczne zapotrzebowanie środków a co innego plany , analizy , sprawozdania itp..
AKM

Napisano: 29 gru 2015, 11:07

AKM, właśnie zdaje mi się, że niektórzy mylą pojęcia. no ale cóż, przecież my księgowe siedzimy, nic nie robimy tylko czekamy na tabelki od merytorycznych. Najważniejsza jest współpraca, u mnie w Ośrodku tak jest, nie ma fochów, ja o coś proszę, one mi dają. One czegoś potrzebują, ja im pomagam. współczuję pracy w takim Ośrodku, gdzie są ciągle roszczenia i wypominanie, kto zarabia więcej. Nie podoba się, to na studia rachunkowości i każdy może zostać księgową i wtedy zobaczą jaki to miód. nie rozumiem głupich komentarzy
gumi
VIP
Od: 17 mar 2015, 8:57
Zajmuję się:

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x