Jakie masz województwo? Bo u mnie nic nie ma w cas. Wysyłam pocztą.Marcin77 pisze: 15 sty 2021, 8:54 Ja mam zapotrzebowanie w CAS , w takiej samej formie jak w papierowej ,
nigdzie nie doczytałam się aby wysłać w wersji papierowej, więc puki co robię tylko w CAS![]()
![]()
zapotrzebowanie na dopłatę do czynszu
-
- Referent
- Zajmuję się: DM i DE
- Kontakt:
Re: zapotrzebowanie na dopłatę do czynszu
-
- Praktykant
- Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe
- Kontakt:
Opolskie
Pozdrawiam serdecznie
Pozdrawiam serdecznie

-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
też o tym samym pomyslalamFantomas pisze: 14 sty 2021, 15:36 Ja do tego podszedłem łopatologiczniePrzejrzałem wnioski z dwóch miesięcy. Sprawdziłem komu przysługiwałaby taka dopłata i ile ona by wynosiła (zakładając że wszystkie z tych osób spełniałyby kryteria i złożyłyby wnioski). Na podstawie tego wyliczyłem ile środków będzie potrzeba na całe półrocze. Zaokrągliłem trochę w górę i po robocie
![]()

-
- Referent
- Zajmuję się: DM
Też tak robię, analizuje ostatni miesiąc, wyliczam dm z dopłatą tylko we wnioskach gdzie są osoby pracujące, plus mieszkania prywatne i z zasobów gmin, jest to o wiele lepszy sposób na zrobienie zapotrzebowania, na szczęście można zawsze zrobić korektę zapotrzebowania jakby było większe zapotrzebowanie na środki 

-
- Praktykant
- Kontakt:
Ja też tak wyliczyłam tylko w zasobach komunalnych nikt się u nas nie zakwalifikowałGosia1981 pisze:Też tak robię, analizuje ostatni miesiąc, wyliczam dm z dopłatą tylko we wnioskach gdzie są osoby pracujące, plus mieszkania prywatne i z zasobów gmin, jest to o wiele lepszy sposób na zrobienie zapotrzebowania, na szczęście można zawsze zrobić korektę zapotrzebowania jakby było większe zapotrzebowanie na środki
-
- Stażysta
- Zajmuję się: DM/KDR/ZP
- Kontakt:
U nas w komunalnych metr czynszu to 4,95 zł i jak ma wyjść dopłata do czynszu skoro 75% to kwota mniejsza od dodatku mieszkaniowego???Marcin77 pisze: 15 sty 2021, 10:53Ja też tak wyliczyłam tylko w zasobach komunalnych nikt się u nas nie zakwalifikowałGosia1981 pisze:Też tak robię, analizuje ostatni miesiąc, wyliczam dm z dopłatą tylko we wnioskach gdzie są osoby pracujące, plus mieszkania prywatne i z zasobów gmin, jest to o wiele lepszy sposób na zrobienie zapotrzebowania, na szczęście można zawsze zrobić korektę zapotrzebowania jakby było większe zapotrzebowanie na środki
-
- Stażysta
- Kontakt:
Witam, u mnie też nic nie wyszło mam 11 komunalnych średni czynsz 2,5 zł za m2 więc 3% to wychodzi mi 0,33 a prywatnych mam 37 mieszkań z czego czynsz średni ro 6 zł za m2 i też nie wychodzi więc co mam w ogóle nie robić zapotrzebowania nie wiem
-
- Referent
- Zajmuję się: DM
U nas też śmieszne kwoty wychodzą zapotrzebowania, tym bardziej w zasobach komunalnych, ale w każdym miesiącu robię zapotrzebowanie na środki mimo że wypłaty dopiero w marcu lub w kwietniu, jest to szacunkowa kwota. Moim zdaniem trzeba wziąć pod uwagę dm wstecz z dopłatą, oraz fakt, że nagle zjawia się osoby z zasobów prywatnych które nigdy nie korzystały z DM a spełniają warunki.
-
- Stażysta
- Kontakt:
czy ktoś już wysyłał zapotrzebowanie na te środki
-
- Stażysta
- Kontakt:
a jak nikt nie złoży wniosku na dodatek z dopłatą, u nas raczej mało kto się kwalifikuje z prywatnych bo dopłata jest do czynszu ale tego co płacą wynajmujący dla właściciela mieszkania a u nas nie wykazują tzw odstępnego w umowach
Oprócz zapotrzebowanie na dopłatę do czynszu - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
wsparcie z PFRON 500 zł
doplata do czynszu wstecz
dane dot.mieszkań prywatnych dot.dopłat do czynszu
Wyprowadzka w czasie pobierania DM
Bardzo proszę o pomoc!
WYDATKI za jaki miesiąc
taryfa G11 i G12
powierzchnia użytkowa lokalu
Dopłaty do czynszu-zapotrzebowanie
mieszkanie własnościowe - odowa przyznania świadczenia
wywóz szamba do czynszu ?
wniosek o środki na dopłaty do czynszów