jak robicie zapotrzebowanie na d. e.
ja policzyłam dodatki mieszkaniowe od lipca do grudnia 2013 razy 4 miesiace razy kwpty podane w monitorz
zapotzrbowanie na d. e.
Re: zapotzrbowanie na d. e.
kwoty podane przez ministra mnożysz przez ilość miesięcy objętych zapotrzebowaniem i ilość gospodarstw domowych w danym przedziale następnie dodajesz sobie jakiś tam zapas (5-10%) + 2% za obsługę
i masz zapotrzebowanie na dany kwartał
a potem będziesz się z tego rozliczać że zaplanowałaś 100 tyś a wypłaciłaś 2 tysiaki ihihhi bo chętnych będzie w bród
i masz zapotrzebowanie na dany kwartał
a potem będziesz się z tego rozliczać że zaplanowałaś 100 tyś a wypłaciłaś 2 tysiaki ihihhi bo chętnych będzie w bród
czyli mnożysz razy 3 miesiące a nie 4 ...
zapasu nie dodałam bo wiem że będzie dużo za dużo , jak dziś mówię o tym osobom które składają wniosek o DM, to patrzą na mnie jak na wariatkę... że za 15 zł nie będzie po urządach latać!
zapasu nie dodałam bo wiem że będzie dużo za dużo , jak dziś mówię o tym osobom które składają wniosek o DM, to patrzą na mnie jak na wariatkę... że za 15 zł nie będzie po urządach latać!
no tak mnoże przez 2 bo zapotrzebowanie jest na kwartał.... na 2 kwartał wezne pomnoże starą stawkę przez 1 a następnie nową stawkę przez 2 . i dodam innego wyjścia nie widzę
oj robiło się przecież kiedyś dawno dawno temu zapotrzebowanie na dotację na dodatki mieszkaniowe
oj robiło się przecież kiedyś dawno dawno temu zapotrzebowanie na dotację na dodatki mieszkaniowe

jak liczycie zapotrzebowanie na DE ?
Ja myslę,że trzeba policzyć wszystkie wydane decyzje na DM obejmujące styczeń- marca 2013 r. tj . od VIII 2013 - III 2014 r. i razy potencjalna ilość miesięcy do wypłaty DE.
np. okres VIII 2013 -I 2014 = ilość DM x1 miesiąc ( I 2014 r.)
IX-II = ilość DM x 2 miesiące (I-II 2014
X-III = ilość DM 3 miesiące (I-III 2013 )
XI-IV = ilość DM x 3 miesiące (I - III )
XII -V = DMx 3 m-ce
I - VI 2014 x 3 m-ce
II - VII 2014 x3 m-ce
III-VIII 2014 x 3 m-ce
Otrzymana kwota będzie wysokością zapotrzabowania na I kw.
Ja myslę,że trzeba policzyć wszystkie wydane decyzje na DM obejmujące styczeń- marca 2013 r. tj . od VIII 2013 - III 2014 r. i razy potencjalna ilość miesięcy do wypłaty DE.
np. okres VIII 2013 -I 2014 = ilość DM x1 miesiąc ( I 2014 r.)
IX-II = ilość DM x 2 miesiące (I-II 2014
X-III = ilość DM 3 miesiące (I-III 2013 )
XI-IV = ilość DM x 3 miesiące (I - III )
XII -V = DMx 3 m-ce
I - VI 2014 x 3 m-ce
II - VII 2014 x3 m-ce
III-VIII 2014 x 3 m-ce
Otrzymana kwota będzie wysokością zapotrzabowania na I kw.
Oprócz zapotzrbowanie na d. e. - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
prosze o wzór zapotrzebowania
cena energii do DE
DE
jak wyliczyc DE
wszczescie czy wznowienie??
metryczki DE
Gdzie jest uregulowane kto wypłaca dodatek energetyczny?
O kiedy przyjmujemy wnioski na DE
zapotzrbowanie na d. e.
zgłupłam
na kartę
czy sie wlicza?
odsetki od niewykorz 70% dotacji
Gorzatka pozdrawiam Decyzja DE
PONAWIAM PYTANIE?
obwieszczenie Minista Gospodarki