zapytanie - Kluby Integracji Społecznej, Spółdzielnie Socjalne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 04 lut 2009, 21:15

napiszcie prosze o Waszych doświadczeniach przy tworzeniu Spółdzieni Socjalnych? Czy Spółdzielnie Socjalne mają przyszłość, jeżeli tak to dlaczego? A w końcu jakie są polskie realia funkcjonowania SS.?????
~Adriano

Napisano: 23 mar 2009, 22:02

tez by mnie to interesowalo ale widze ze nie ma chcetnych ....a moze pracownicy OPS wiedza jakie sa losy spodzielni socjalnych na ich terenie???
~Elzbieta

Napisano: 29 mar 2009, 21:30

Tego nie da się opisać.Miało być dobrze dla wykluczonych, aby mogli się poprzez pracę podnieść z kolan - a wielu z nich powaliło.Spółdzielnia Socjalna bez partnerstwa z samorządem lokalnym nie ma szans istnienia.Połowa Spółdzielni padła lub nie podjęła działalności.Wszystkich z woj. świętokrzyskiego zainteresowanych tematem zapraszam do kontaktu [email protected].
~Jacek

Napisano: 27 cze 2010, 23:44

A czy przy Ośrodkach Pomocy Społecznej działają spółdzielnie soacjalne - napiszcie. Z góry dziękuję.
~Joanna

Napisano: 02 gru 2010, 16:11

Ja również bardzo jestem ciekawa jak ta sprawa wygląda?
~asia

Napisano: 30 gru 2010, 11:50

Niedawno na konferencji poznałam Pana z Girzycka. Działa tam spółdzielnia socjalna i powiem szczerze że byłam zaskoczona rozmachem tej inicjatywy. Zajmują się wieloma rzeczami od biżuterii, wyrobów z wikliny przez produkcje spożywczą po stolarnie.

W Łomży działała też spółdzielnia przy opsie. Panowie wyremontowali kilka budynków publicznych w tym dps. Kilku z nich przeszło do firm komercyjnych. Nie wiem co się dalej dzieje z tą spółdzielnią, ale na pewno była to skuteczna forma przywrócenia \"do żywych\" kilku klientów
Madzia
Madzia Ops
Praktykant
Od: 30 gru 2010, 11:19
Zajmuję się:

Napisano: 07 lut 2011, 16:59

u nas powstaje Spółdzielnia Socjalna przy wsparciu OPS, grupa inicjatywna (osoby bezrobotne+pracownik OPS) uczestniczą w projekcie unijnym POKL, spółdzielnia zostanie zarejestrowana w KRS ie za kilka miesięcy i dostanie dofinansowanie z w/w projektu, na razie wszystko idzie dobrze, ale założycielami muszą być osoby zdecydowane i świadome tego że będą musiały pracować, bo często bywa tak, że stali bywalcy OPS ów myślą najczęściej tylko o tym ile dostaną pieniędzy a o pracy nie koniecznie,
nona
Praktykant
Od: 14 kwie 2010, 23:01
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x