zapytanie o niekaralność

Wybrane tematy:
Przejście z asystenta rodziny na prac.soc. limit do 2000 z zfśś ubezpieczenie członka komisji przeciwalkoholowej Wypowiedzenie umowy o pracę zgłoszenie osoby przez płatnika Zatrudnienie obywatela Ukrainy
ODPOWIEDZ
abc

zapytanie o niekaralność

Post autor: abc »

Przyjmujemy do pracy asystenta rodziny. Czy musimy wystąpić z zapytaniem o niekaralność takiej osoby ?
paragraf

Re: zapytanie o niekaralność

Post autor: paragraf »

to zależy czy umowa o pracę czy zlecenia. Czy był konkurs na stanowisko i jakie wymagacie dokumenty. ale uważam że na umowę o pracę powinno się przedłożyć niekaralność czy zleceniu nie. Nie wiem też jak przepisy wewnętrzne jednostki regulują dla danego stanowiska wymagane dokumenty.
mm102

Post autor: mm102 »

Asystent rodziny musi mieć zapytanie o niekaralność. Natomiast myślę, że nie musie być konkursu bo przecież to stanowisko pomocnicze zgodnie z ustawą o pracownikach samorządowych. Chyba, że się mylę? Mam natomiast wątpliwości jak weryfikujemy ten punkt że "nie jest i nie była a pozbawiona władzy rodzicielskiej". Jak to sprawdzamy, tylko oświadczeniem?
anja12

Post autor: anja12 »

oświadczeniem
gopsik123

Post autor: gopsik123 »

u nas asystent złożył oświadczenie o niekaralnoci pod rygorem odpowiedzialności karnej .
ODPOWIEDZ