Zapytanie z ROPS a wstrzymanie wypłaty

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
Avidrock
Stażysta
Zajmuję się: Świadczeniem wychowawczym
Kontakt:

Zapytanie z ROPS a wstrzymanie wypłaty

Post autor: Avidrock »

Pani pobiera św na dwójkę dzieci i przyszło zapytanie z ROPS czy ta osoba pobiera świadczenie ponieważ instytucja zagraniczna poinformowała ich że w/w osobie zostało przyznany zasiłek rodziny na dzieci.? Ta jak pisałem ROPS wystawił na razie tylko zapytanie, odpisałem im ze trzy tygodni temu i na razie bez odpowiedzi. Podejrzewam że rodzina będzie miała do zwrotu ale to nie ja decyduje tylko ROPS.Czy mam wstrzymać wypłatę świadczeń do czasu wyjaśnienia sprawy przez ROPS czy nie mam podstaw wstrzymywać?
Awatar użytkownika
rysia
Stażysta
Zajmuję się: ŚW,SR,FA
Kontakt:

Re: Zapytanie z ROPS a wstrzymanie wypłaty

Post autor: rysia »

Sam od siebie nie masz podstaw by wstrzymać wypłatę, możesz niby na wniosek strony, ale to też "śliska" sprawa
Avidrock
Stażysta
Zajmuję się: Świadczeniem wychowawczym
Kontakt:

Post autor: Avidrock »

Bardzo dziękuję. Czyli płacę a jeżeli ROPS zdecyduje do zwrotu to już nie mój problem. Wina osoby że nie zgłosiła zasiłek z zagranicy.
Awatar użytkownika
rysia
Stażysta
Zajmuję się: ŚW,SR,FA
Kontakt:

Post autor: rysia »

Dokładnie tak
ODPOWIEDZ