"Zarejestrowanie" złożonych dokumentów - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 3    [ Posty: 22 ]

Napisano: 15 mar 2018, 14:21

Jednym słowem bajzel.
Polskę trzeba reformować od najniższych szczebli urzędniczej machiny, bo reformowanie samej góry nic nie daje.

Dziękuję Ci za komentarze.
Szkoda, że inni użytkownicy forum nie zechcieli włączyć się do dyskusji.
-----------
Krzysztof :mrgreen:
Krzysztof
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 04 sty 2014, 2:06
Zajmuję się: Byłem opiekunem dorosłej osoby niepełnosprawnej

Napisano: 15 mar 2018, 14:27

Popracuj w OPS poznaj ten bajzel od podszewki a potem zobaczysz ile będziesz miał czasu na takie rzeczy o których napisałeś powyżej
6i9
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 mar 2016, 14:01
Zajmuję się:

Napisano: 15 mar 2018, 15:11

Nie chodzi o czas na to czy inne, ale o zachowanie standardów pracy.
Czy standardem pracy winno być gubienie dowodów złożonych przez wnioskodawcę, a następnie rozpatrywanie sprawy z pominięciem tych dowodów.
Czy za dowód w sprawie uznajecie tylko te, które wnioskodawca złoży dopiero na Wasze wezwanie do ich uzupełnienia.
Moim zdaniem standardowo do każdej sprawy winna być założona osobna karta sprawy i tam winny znaleźć się w wykazie wszystkie dokumenty złożone w sprawie i wszystkie czynności wykonane przez organ w całym przebiegu danego postępowania.
-----------
Krzysztof
Awatar użytkownika
Starszy referent

Napisano: 15 mar 2018, 15:17

Ty powinieneś wpisać w załączniki dokumenty które dołączyłeś do wniosku, wobec tego sam nie dopełniłeś obowiązku jako wnioskodawca a wymagasz od innych spełniania standardów. Kali ukraść krowę, dobrze, Kalemu ukraść krowę - źle
6i9
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 mar 2016, 14:01
Zajmuję się:

Napisano: 15 mar 2018, 17:06

Nie dopełniłem, ale to nie zwalnia organu od poinformowania i przypilnowania mnie, abym postąpił zgodnie z wymogami urzędu i przepisami prawa i dopisał załączniki w odpowiednim formularzu prawda ?
Przyjmujesz dokumenty ode mnie, sprawdzasz - widzisz, że brakuje wypełnionego spisu załączników i uznajesz, że wszystko OK ?
Ewidentnie działasz na moją niekorzyść jeśli nie poinformujesz mnie o konieczności uzupełnienia i wpisania załączników w określone do tego miejsce we wniosku.
Wolisz nie informować mnie i po moim wyjściu wyrzucasz te dokumenty, których nie wpisałem jako załączniki - no super
-----------
Krzysztof
Awatar użytkownika
Starszy referent

Napisano: 16 mar 2018, 12:02

nikt się nie chce włączyć w dyskusje, bo nikt nie lubi takich petentów jak Ty. 6i9 i tak ma dużo cierpliwości.
ze swojego kilkunastoletniego doświadczenia wiem, że połowa petentów, która mówi, że przynosiła jakiś dokument - go po prostu nie przyniosła i po kilku dniach znajdował się w domu, bądź gdzieś gdzie go z roztargnienia zostawiła.
nie wiem po co komu potrzebny był akt małżeństwa .... w moim ośrodku nikt by go od Ciebie nie chciał, bo jest po prostu niepotrzebny.
kontolanik
Stażysta
Od: 08 mar 2017, 14:45
Zajmuję się: ŚR/SW/FA

Napisano: 16 mar 2018, 12:09

I nie traktuj urzędników jak tępaków. Akt małżeństwa, to raczej ważny dokument i jeśli go złożyłeś, a był niepotrzebny, to urzędnik zwróciłby ci go lub wezwał do odebrania. Na pewno nikt nie niszczy takich dokumentów.
Solitudo cordis,
Solitudo animae
Ojciec76
Administrator
Od: 09 gru 2010, 9:31
Zajmuję się: PS i reszta w zależności od problemu

Napisano: 16 mar 2018, 12:52

Podziwiam Wasz upór czepiania się słów, natomiast merytorycznie nikt z Was nie chce, nie potrafi, odnieść się do moich wątpliwości i pytania.
O kosmosie z Wami nie rozmawiam tylko o Waszym chlebie powszednim.
Czy rejestrowane są gdzieś i gdzie dokładnie dokumenty / dowody w sprawie które złożone zostały przeze mnie wraz z wnioskiem o świadczenie, w przypadku jeśli ja nie wpisałem ich jako załączniki we wniosku.
Giną, czy są w całym przebiegu sprawy, jest ich 5 czy 10 z jakiego dokumentu to wynika, czy i gdzie jest spis tychże 5 lub 10 załączników, skąd wiecie ile ich powinno być.
-----------
Krzysztof
Awatar użytkownika
Starszy referent

Napisano: 16 mar 2018, 13:01

Są wpisywane przez wnioskodawcę na końcu wniosku w części załączniki. Tylko i wyłącznie tam.
Solitudo cordis,
Solitudo animae
Ojciec76
Administrator
Od: 09 gru 2010, 9:31
Zajmuję się: PS i reszta w zależności od problemu

Napisano: 16 mar 2018, 14:57

Dużo ginie Wam dokumentów w skali roku ?

OK nie będę Was już stresował, ale proponuję przy najbliższej okazji zapytać Marcinkiewicza jak należałoby postąpić z dokumentami / dowodami w sprawie, jeśli nie zostały przez wnioskodawcę dopisane na wniosku jako załączniki.
-----------
Krzysztof
Awatar użytkownika
Starszy referent

Strona 2 z 3    [ Posty: 22 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x