zarzut SKO , jak sie do niego odnieść? - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 21 mar 2019, 11:35

W uchylonej do ponownego rozpatrzenia decyzji SKO zarzuciło mi jedną rzecz..
Kobieta caly 2017 rok miała rentę, ma ją do nadal co wiem od niej oraz z wydruku z ZUS.
Fakt, nie dopisałam w decyzji,że wiedza ta wynika z naszego wydruku z ZUS i sie czepili skąd to wiem..
Jak to teraz ująć przy poprawie? U nas widnieje skrót b.d. (ja wiem, że jesli nie ma tam daty to oznacza to ze to trwa nadal) ale czy to będzie dla nich zrozumiałe i wystarczające?

p.s. co wgl oznacza te b.d.? brak danych ??? Jak im to dosadnie opisać?
Macie jakis pomysł :)
Julita1987
Stażysta
Od: 23 cze 2018, 18:17
Zajmuję się: FA/SW/ZR/SZO/SP

Napisano: 21 mar 2019, 12:00

Napisz do ZUS z pismem aby podali od kiedy do kiedy ma Pani przyznane świadczenie. Dostaniesz pismo czarno na białym i napiszesz że na podstawie pisma z ZUS ustalono
Szarak
Awatar użytkownika
VIP
Od: 22 mar 2017, 12:14
Zajmuję się: Multitasking

Napisano: 21 mar 2019, 12:14

tak,to byłoby super.. tylko jak koleżanka uzupełniła materiał dowodowy przy drugiej prosbie unieważnienia decyzji przez SKO (przy pierwszej stwierdzili, ze brak jest potwierdzenia jednej rzeczy), SKO uniewazniło tą decyzję po dołaczonym oświadczeniu, a kobieta sie odwołała do Sądu to Sąd uwalił decyzję nasza i SKO bo ich zdaniem tak nie wolno.. Powinno sie wydawać decyzję o materiał jaki był, a nie go w trakcie uzupełniać , dobre nie..

więc teraz sie boję tak robić, poza tym przecież my mamy bazować na programie?? A nie przy każdej decyzji wołać o dodatkowe dokumenty :?
Julita1987
Stażysta
Od: 23 cze 2018, 18:17
Zajmuję się: FA/SW/ZR/SZO/SP

Napisano: 21 mar 2019, 12:25

wystąp do ZUS i wpisz potem, że ciągłość ubezpieczenia potwierdzone zostało poprzez wydruk z empatii. A w związku z wątpliwościami SKO w danej materii wydruk z empatii został potwierdzony przez ZUS
Weles
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 08 sie 2018, 12:46
Zajmuję się: byle czym

Napisano: 21 mar 2019, 12:32

Sądy potrafią o byle pierdołę się czepiać, nawet jak masz rację, takie ich prawo.
Szarak
Awatar użytkownika
VIP
Od: 22 mar 2017, 12:14
Zajmuję się: Multitasking

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x