zas. szkolny na wniosek dyrektora
Re: zas. szkolny na wniosek dyrektora
wszcząć postępowanie, zawiadomić o tym fakcie rodzica/opiekuna prawnego, niech będzie świadomy, że jest stroną w sprawie a decyzja na wnioskodawcę - dyrektora szkoły
wszcząć postępowanie, zawiadomić o tym fakcie rodzica/opiekuna prawnego, niech będzie świadomy, że jest stroną w sprawie a decyzja na wnioskodawcę - dyrektora szkoły
oj dwa razy mnie się kliknęło ale internet przymula. dodam jeszcze , że kopie decyzji do wiadomości rodzica/opiekuna prawnego
Pozdrawiam
Pozdrawiam
o ile rodzic żyje
u mnie była taka sytuacja,że zmarła matka ucznia, ojciec też już nie żył
nie było czasu na formalności typu ustanowienie opiekuna prawnego,wiec wniosek złożył dyrektor
w innej sytuacji rodzic był,ale bardzo niezaradny,nie zależało mu na złożeniu wniosku
w tej sytuacji dyrektor poinformował rodzica, wziął od niego zgodę na wystąpienie w jego imieniu o zasiłek
ja już rodzica o niczym nie informowałam
dyrektor złożył wniosek, na niego była decyzja, dyrektor odebrał pieniądze w kasie, zrobił zakupy,a od rodzica wziął pokwitowanie odbioru wszystkich rzeczy wyszczególnionych na fakturze
fakturę i pokwitowanie złożył u mnie jako rozliczenie zasiłku
u mnie była taka sytuacja,że zmarła matka ucznia, ojciec też już nie żył
nie było czasu na formalności typu ustanowienie opiekuna prawnego,wiec wniosek złożył dyrektor
w innej sytuacji rodzic był,ale bardzo niezaradny,nie zależało mu na złożeniu wniosku
w tej sytuacji dyrektor poinformował rodzica, wziął od niego zgodę na wystąpienie w jego imieniu o zasiłek
ja już rodzica o niczym nie informowałam
dyrektor złożył wniosek, na niego była decyzja, dyrektor odebrał pieniądze w kasie, zrobił zakupy,a od rodzica wziął pokwitowanie odbioru wszystkich rzeczy wyszczególnionych na fakturze
fakturę i pokwitowanie złożył u mnie jako rozliczenie zasiłku
Ja myślałam żeby tylko wezwać rodzica do zapoznania się z materiałem i wziąć od niego oświadczenie że nie nie wnosi żadnych uwag i zgadza się na wydanie decyzji i wydać już decyzję na rodzica
jak rodzica da się wezwać i istnieje szansa,że pieniądze dobrze spożytkuje,to w ogóle nie mieszałabym w to dyrektora
możliwość złożenia wniosku przez dyrektora zarezerwowana jest do trudnych przypadków moim zdaniem
nie rozpieszczajmy rodziców i nie przyzwyczajajmy do odwalania za nich roboty
możliwość złożenia wniosku przez dyrektora zarezerwowana jest do trudnych przypadków moim zdaniem
nie rozpieszczajmy rodziców i nie przyzwyczajajmy do odwalania za nich roboty
tak ja Wiosna - niezależnie od tego z czyjej inicjatywy zostało wszczęte postepowanie (mops, dyrektor, urząd)zawsze sytuacjach musi być zgoda opiekuna prawnego ucznia na prowadzenie postepowania a jeśli jej nie ma wszczęte postepowanie należy umorzyć. art. 35 nakazuje organowi wystąpienie do sądu z wnioskiem o wyznaczenie przedstawiciela dla osoby niezdolnej do czynności prawnej-np małoletniego ucznia.
Oprócz zas. szkolny na wniosek dyrektora - Stypendia przeczytaj również:
technikum uzupełniające
obowiązek nauki
łączenie
decyzja zmieniająca
zasiłek szkolny
LICZBA OSÓB I LICZBA ŚWIADCZEŃ
bilety
Sprawozdanie - FORMY POMOCY MATERIALNEJ DLA UCZNIÓW I SŁUCHACZY.
PIT 8c
decyzje
SPRAWOZDANIE
przeliczenie dochodu
zgon wnioskodawcy
sprawozdanie
stypendia na kwiecień
Zasiłek szkolny - utrata pracy