Witam
mam Panią, która dawno temu ma zasądzone alimenty od ojca dziecka, który jest obcokrajowcem. Według informacji od pani, pan nigdy nie płacił i nie płaci. Kobiecie to nie robiło, bo dużo zarabiała. Teraz Pani straciła pracę i wnioskuje o jedno jedyne dziecko. I mam problem, pani nie ma jak udowodnić, że alimentów nie otrzymywała w zeszłym roku. Pan jest nie do odnalezienia więc komornik chyba też nic nie da. Kobieta we wrześniu udała się do sądu, skąd mam informację, że podjęła czynności związane z wykonaniem tytułu wykonawczego w sprawie alimentów za granicą i że jej wniosek zostanie przekazany do odpowiedniej instytucji za granicą. Co ja mogę zrobić w tej sytuacji? Czy mogę/mam zawiesić postępowanie na czas rozstrzygnięcia przez inną instytucję? Czy prosić o dostarczenie zaświadczenia od komornika mimo tego, że ojciec jest obcokrajowcem i mieszka gdzieś w świecie? Czy mimo wszystko doliczyć alimenty w zasądzonej wysokości? Nigdzie nie mam informacji, od kiedy pan nie płaci a jeżeli doliczę alimenty to kobieta przekroczy kryterium. Jedyne co mam, to oświadczenie pani ale czy mogę się na tym oprzeć?
zasądzone alimenty - a podjęcie czynności związanych z wykon
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:
Re: zasądzone alimenty - a podjęcie czynności związanych z w
ręce jej ucięli, że oświadczenia nie może napisać?małemiasto pisze:pani nie ma jak udowodnić, że alimentów nie otrzymywała w zeszłym roku.

-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Oprócz zasądzone alimenty - a podjęcie czynności związanych z wykon - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
samotne a postanowienie o przedmiocie zabezpieczenia w spraw
Stypendium dla bezrobotnych - kiedy utrata?
umowa o pracę na okres próbny i nieokreślony
Wypłata 500+ po zgłoszeniu podjęcia pracy za granicą
czy przysługuje urlop wych? stosunek pracy?
uzysk po nowemu, jak liczyć??????
utrata dochodu z zatrudnienia - dylemat
cudzoziemiec z unii europejskiej
alimenty po nowemu jak nie jest samotna
Wypok.peel o naszym forum i o nas ( ͡° ͜ʖ ͡°)
podanie a umorzenie a potrącenie
dofinansowanie z PUP na rozpoczęcie działalności
Zasiłek macierzyński w trakcie urlopu wychowawczego
nienależnie pobrane brak spłaty
Kto rozpatruje wniosek? My czy rops?
Bezrobocie- nabycie prawa w roku bazowym 2016, pierwsza wypł