zasiłek celowy dla osoby w DPS - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 21 lis 2014, 20:27

Proszę o informację czy osobie przebywającej w DPS zasiłek celowy przyznaje gmina , która skierowała ją do DPS,
, czy gmina na terenie której jest znajduje się DPS i występuje o zwrot przyznanych środków do gminy z której osoba została skierowana.
werka

Napisano: 19 gru 2014, 12:40

Miałam taką sytuację u siebie. Pan przebywający w DPS w innej gminie przysłał do mnie pocztą prośbę o udzielenie pomocy w formie zasiłku celowego, mój GOPS wydał decyzję, wysłał ją pocztą a zasiłek został przekazany na konto bankowe klienta (u mnie było łatwiej, bo Pan pobiera zasiłek stały, więc to konto bankowe miał już założone). pozdrawiam Iza K.
Iza K

Napisano: 03 sty 2015, 5:23

Iza K pisze:Miałam taką sytuację u siebie. Pan przebywający w DPS w innej gminie przysłał do mnie pocztą prośbę o udzielenie pomocy w formie zasiłku celowego, mój GOPS wydał decyzję, wysłał ją pocztą a zasiłek został przekazany na konto bankowe klienta (u mnie było łatwiej, bo Pan pobiera zasiłek stały, więc to konto bankowe miał już założone). pozdrawiam Iza K.

wystarczy tylko taka prosba mieszkanca o zailek celowy? a dalej jaka jest procedura, kto przeprowadza wywiad srodowiskowy?
Asia Joanna

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x