zasiłek okresowy - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 18 lut 2015, 17:45

Witam
Dowiedziałam sie istnieje takie forum jak to gdzie można uzyskać odpowiedz na pytanie wiec najpierw opisze swoją sytuacje jestem osobą bezrobotną bez prawa do zasiłku i samotnie wychowuje małe dziecko w grudniu otrzymałam zasiłek okresowy w styczniu złożyłam wniosek o pomoc i dzisiaj otrzymałam decyzje przyznano mi zasiłek okresowy za miesiąc styczeń oraz celowy na dofinansowanie do zapłaty rachunku energii elektrycznej wypłata bedzie 20 .02 .15 spytałam dlaczego nie otrzymałam zasiłku okresowego za miesiąc luty usłyszałam ze ops ma mało pieniedzy na zasiłki okresowe wiec czy za miesiąc luty nie otrzymam już zasiłku i nie moge złożyć już wniosku w lutym tylko w marcu mysle ze cos jest nie tak bo nie chcący byłam świadkiem rozmowy dwóch kobiet z których jedna otrzymała zasiłek okresowy na styczen i luty a ja niestety nie prosze o wyjasnienie
sylwia g

Napisano: 18 lut 2015, 19:11

złóż wniosek o zasiłek okresowy na luty
zawsze możesz i nie daj się zbyć - na piśmie za potwierdzeniem na kopii, w przypadku gdy nie chcą spisać protokołu ustnie wniesionego podania

po pierwsze nie skonkretyzowałaś pewnie w pierwszym wniosku na jakie miesiące chcesz
a po drugie czasem lepiej na jeden miesiąc przyznać bo w drugim już przewiduje się zmianę sytuacji materialnej czy bytowej, lub prac.socjal. czeka na wywiązanie sie klienta z jakiegoś zobowiązania np. złożenie wniosku o rodzinne itp.
dfghj

Napisano: 19 lut 2015, 18:16

Brak pieniędzy w kasie OPS-u nie może być powodem odmowy przyznania zasiłku okresowego. Jeżeli złożysz wniosek, to w ciągu 30 dni masz prawo oczekiwać odpowiedzi w postaci decyzji administracyjnej i jeżeli nie zostanie Ci przyznany zasiłek możesz się w ciągu 14 dni odwołać od tej decyzji.
konserwa

Napisano: 19 lut 2015, 18:35

Z tego co można wyczytać - Pani zasiłek dostała i nikt jej nie odmówił pomocy.
W lutym też może złożyć.
Nie wiem czemu Pani pisze o tym na forum , czy nie można było zapytać w ośrodku, gdzie znają Pani sytuację, swoje możliwości finansowe i problem byłby rozwiązany.
Gość

Napisano: 19 lut 2015, 21:57

"Brak pieniędzy w kasie OPS-u nie może być powodem odmowy przyznania zasiłku okresowego."
Pani miała przyznany zasiłek - nie było (jak dobrze czytam post) odmowy.
Gość

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x