zasiłek okresowy proszę o wyjasnienie - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 2    [ Posty: 18 ]

Napisano: 14 wrz 2014, 17:11

Dzień dobry mam pytanie czy jesli złożyłam wniosek pod koniec sierpnia o zasiłek okresowy wywiad przeprowadzono 12.09 .14 to oczywiście po spełnieniu przesłanek powinnam go otrzymać za miesiąc sierpień i wrzesień ?
wiem ze wypłaty odbywają sie pod koniec miesiąca czyli września wiec jesli otrzymam go tylko miesiąc sierpien to nie zdązę złozyć wniosku we wrześniu jak to jest w innych opsach
z góry dziekuje za odpowiedz
potrzebująca pomocy

Napisano: 14 wrz 2014, 17:19

dodam że wychowuje samotnie małe dziecko jestem bezrobotna zarejestrowana w pup
złozyłam pózno wniosek gdyż za lipiec zasiłek okresowy otrzymałam dopiero w sierpniu
zawsze czekam 14 dni robocze na wywiad i 14 dni robocze na decyzje
potrzebująca pomocy

Napisano: 14 wrz 2014, 17:41

Teoretycznie, to nie widzę przeszkody, aby taki zasiłek okresowy był wypłaconych za miesiąc, w którym złożono wniosek o taką pomoc finansową, szczególnie w przypadku, gdy jest to kontynuacją wcześniej wypłacanego zasiłku okresowego. Zazwyczaj jednak wypłatę zasiłku rozpoczyna się od miesiąca, w którym została wydana decyzjadecyzja administracyjna ... ciekawe jak to wygląda w innych o 8-) środkach?
praktyka

Napisano: 14 wrz 2014, 17:48

Do potrzebującej... z tego co napisałaś, wynika, że zasiłek okresowy za sierpień już Ci wypłacono.
praktyka

Napisano: 14 wrz 2014, 18:02

za okres 01.07 do 31.07 br wyrażnie jest napisane w decyzji wypłata w sierpniu
potrzebująca pomocy

Napisano: 14 wrz 2014, 19:30

jest pani bezrobotna i ma pani dostęp do internetu, więc polecam poczytać KPA :)

jeżeli zgłoszenie było w sierpniu pomoc należy się za sierpień i za wrzesień. liczy się data zgłoszenia, a nie data wywiadu( która i tak została przekroczona, bo jest na to 14 dni oczywiście bez zbędnej zwłoki)
pomorskie

Napisano: 14 wrz 2014, 19:40

pomorskie pisze:jest pani bezrobotna i ma pani dostęp do internetu, więc polecam poczytać KPA :)

jeżeli zgłoszenie było w sierpniu pomoc należy się za sierpień i za wrzesień. liczy się data zgłoszenia, a nie data wywiadu( która i tak została przekroczona, bo jest na to 14 dni oczywiście bez zbędnej zwłoki)
t
a co ma bezrobocie do posiadania internetu ? czy według ciebie ludzie bezrobotni nie powinni mieć dostepu do internetu ? przecież w ten sposób szukają pracy
oj ludzie ludzie ci wy wypisujecie
kasia ops

Napisano: 14 wrz 2014, 21:07

"bo jest na to 14 dni oczywiście bez zbędnej zwłoki" - 14 dni roboczych.
Gość

Napisano: 14 wrz 2014, 21:25

"jeżeli zgłoszenie było w sierpniu pomoc należy się za sierpień i za wrzesień. "
......................................................
Pomoc może być udzielona też na okres 1 miesiąca, czyli wniosek o pomoc w sierpniu to pomoc może być przyznana tylko na sierpień ale może być przyznawana też na dłużej.
Proszę zapytać czy jest już decyzja i wtedy będzie Pani wiedzieć czy składać wniosek.
Gość

Napisano: 14 wrz 2014, 22:30

pomorskie
Skąd wiesz, że przekroczono termin na przeprowadzenie wywiadu?
Pisząca nie podała daty złożenia wniosku.
Jak zostało to wyliczone?
Gość

Strona 1 z 2    [ Posty: 18 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x